Lucht en parels voor de wijnen bij Screwpull

Screwpull, de fabrikant van hoogwaardige wijnaccessoires komt met 2 handige gadgets  voor de wijnkaraf op de markt: een doordachte beluchter en evenzo slimme reinigingsparels. De beluchter is een conische stop met ribbels die in de hals van iedere karaf geplaatst kan worden. Hij zorgt dat de wijn optimaal met zuurstof in contact komt, hetgeen positieve invloed heeft op de aroma’s en de tannines in jonge wijnen. Om de karaf na gebruik te ontdoen van de tannines en kalkaanslag heeft Screwpull nu een eenvoudige oplossing. De reinigingskit bestaande uit een siliconen zakje en 300 rvs parels doet zijn werk letterlijk in een handomdraai. De karaf voor de helft vullen met water en de parels, draaien en weer teruggieten in het hoesje.

wijnkaraf

Het beluchten van wijn wordt veel gedaan om de verborgen aroma’s in de jonge wijn te laten  vrijkomen. De aanwezige tannines worden mooi afgerond waardoor de wijn wat soepeler van smaak wordt. De draaiing van de ribbels in de conische beluchter geleiden de wijn langs de zijkant van de karaf bij het overschenken vanuit de fles. Dankzij de aanraking met de zuurstof uit de lucht wordt de wijn in de karaf aangenamer en lijkt het verouderingsproces versneld te worden. De beluchter is verkrijgbaar in twee versies: van aardewerk en metaal. In de kleuren zwart, zwartnikkel en zilver.

Een karaf reinigen is een lastige klus. Door de rvs parels langzaam in water langs de binnenzijde van de karaf te draaien, wordt de aanslag aan zachtjes weggeschuurd. De karaf kan niet beschadigen en wordt weer glashelder. De pareltjes worden vervolgens weer in het siliconen hoesje terug gegoten. Dankzij de opengewerkte onderzijde van het hoesje kunnen de pareltjes weer gemakkelijk schoongespoeld en hergebruikt worden.
Screwpull heeft ook een zeer fraaie karaf in haar assortiment. Deze is voorzien van een ‘ziel’, een uitholling in de bodem, voor een betere grip bij het uitschenken. De fraaie schuin afgewerkte conische hals en de snel breed toelopende body zijn niet alleen zeer functioneel maar maken deze karaf tot een ware  lust voor het oog. Het hoogwaardige mond geblazen kristalglas is volledig loodvrij en kristalhelder.
Winkelverkoopprijzen:
Beluchter aardewerk (zwart, zwartnikkel): 19 euro
Beluchter metaal (zwartnikkel, zilver): 44,90 euro
Reinigingskit (siliconen met rvs parels): 14,90 euro
Loodvrije kristalglazen Karaf: 79 euro
De producten zijn te koop bij de betere wijnhandelaar, kook- en huishoudwinkels, cadeauwinkels en warenhuizen. U kunt ook terecht op onze (NIEUWE!) website www.lecreuset.nl.

 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *