Stucwerk in de badkamer

Iets anders dan tegels in de badkamer? Kies voor stucwerk

Kies eens iets anders voor in uw badkamer dan die traditionele tegels. Stucwerk in de badkamer is de nieuwste trend op het gebied van badkamer verbouwingen. Maak één geheel van uw badkamer door de wastafels, badkuip en douchecabine te bewerken met stucwerk. Watervast, slijtvast en immer stijlvol. Met stucwerk komt uw droombadkamer een stapje dichterbij.

Populaire soorten

Op dit moment zijn er vier soorten stucwerk die vaak worden toegepast in badkamers. Dit zijn:

  • Tadelakt
  • Beton Ciré
  • Microcement
  • Microbeton

Met stucwerk kunt u allerlei soorten stijlen kiezen. Wilt u een strakke design badkamer of juist liever een warme, zuidelijke sfeer creëren? Lees meer en beslis wat het beste bij u past.

Hygiënisch

Stucwerk in uw badkamer is veel hygiënischer dan tegels. Met stucwerk heeft u geen voegen. Dit betekent dat er geen randjes zijn waar schimmels en bacteriën zich aan kunnen hechten. Het grote voordeel is ook dat u geen agressieve schoonmaakproducten meer hoeft te gebruiken. Geen schadelijke restproducten meer en dat is beter voor mens en milieu.

Tadelakt

Tadelakt is een van oorsprong Noord-Afrikaanse stucsoort. Duizenden jaren geleden gebruikten de Berbers dit bijzondere stucwerk om hun heerlijke stoombaden en hamams mee af te werken. Tadelakt heeft een uniek uiterlijk en lokt altijd bijzondere reacties uit.

Beton Ciré

Wanneer u Beton Ciré vertaalt vanuit het Frans naar het Nederlands krijgt u ‘gewreven beton’. Het is een Franse variant op het alom bekende beton. Dankzij de bijzondere samenstelling en afwerking is het ideaal voor toepassingen in badkamers.

Microcement

Microcement is een zeer sterke, slijtvaste stucsoort. Het kan op bijna iedere (stevige) ondergrond worden toegepast. Wanneer u bijvoorbeeld uw badkamer een nieuw uiterlijk wilt geven, is microcement een goed begin. U heeft geen intensieve verbouwing omdat er geen sloopwerk aan te pas komt. U kunt het namelijk eenvoudig op uw tegels en vloer aan laten brengen

Microbeton

Microbeton heeft dezelfde eigenschappen als microcement met als pluspunt dat het dikker en sterker is. Het heeft een hogere hardheid waardoor het bijvoorbeeld ook prima toegepast kon worden op vloeren waarop vaak gelopen wordt. Doordat microbeton dikker is, is het mogelijk om er patronen in aan te brengen.

Inspiratie

Nu dat u gelezen heeft over de mogelijkheden van stucwerk in de badkamer kunt u gaan kiezen wat het beste bij u past. Laat u inspireren en creëer uw droombadkamer met stucwerk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *