Eenvoud in het interieur, budget wonen

Budget wonen, eenvoud met weinig middelen

Dit jaar gaan we als we de positieve berichten mogen geloven langzaam uit de crisis komen. De komende jaren zouden we er langzaamaan weer op vooruit moeten gaan. De crisis van de afgelopen jaren heeft ons wel veel geleerd. Het zelfmaken van allerlei verschillende artikelen zoals kleding, woonaccessoires en meubels is de afgelopen jaren erg populair geworden. Meer dan daarvoor zijn we bewust geworden dat we niet alles maar hoeven te kopen maar ook heel veel zelf kunnen. Ook in de voedingsbranche hebben we dit erg veel gezien, moestuinen zijn van oubollig naar hot gegaan.

Naast het zelfmaken van artikelen zijn we ook erg bewust geworden van wat er wordt weggedaan. De kringloop en marktplaats doen goede zaken. We zijn ons steeds meer bewust dat wat een ander niet meer nodig heeft in een ander huishouden juist op dat moment erg gewild is. En met een kleine aanpassing kan je de artikelen ook personaliseren zodat het weer je eigen wordt.  De kast die je bij de kringloop zag staan past misschien qua kleur niet bij je interieur maar in een zaterdag heb je deze zo overgeverfd in de kleur die wel bij je woonkamer of slaapkamer past. En met een klein budget heb je dan je woonkamer of slaapkamer anders ingericht.

Ook voor de kleinere items in je woning hoef je niet veel geld uit te geven als je een beetje creatief rondkijkt. Budget wonen was nog nooit zo makkelijk. Zo staan er op Interieur Inspiratie al erg veel zelfmaakideen/DIY’s. Allemaal artikelen voor je interieur die je zelf kan maken. Maar ook als je niet dol bent op het zelf maken van artikelen kan je met een klein budget je huis inrichten.

Een paar voorbeelden:

1. Een simpel vaasje gevuld met bloemen. Neem een simpel klein glazen vaasje. Ik heb laatst een soortgelijk vaasje voor € 0,40 bij de kringloop gekocht. Om het vaasje doe je een mooi lintje. Ik verzamel lintjes. Als ik cadeautjes krijg bewaar ik de cadeauverpakking, de strikjes en de lintjes. Deze komen altijd wel weer een keer van pas. Je kan ook altijd bij de Action, Zeeman, Xenos enz. kijken voor goedkoop lint. In het vaasje plaats je een paar bloemen. Straks als je tuin weer in de bloem staat kan je zo je eigen tuin naar binnenhalen. En eigenlijk heb je aan twee of drie bloemen genoeg. Zo heb je buiten plezier van je viooltjes maar ook binnen. En wat dacht je van een mooie hortensiabloem in een vaasje.

viooltje in vaas
Bron: Pinterest

2. Als je toch vaak de kringloop of rommelmarkten afloopt probeer een doos met scrabble op de kop te tikken. Je kan de letters overal voor gebruik. Met de letters kan je zoals op de foto een leuk geboorteschilderijtje maken. Leuk om cadeau te geven maar natuurlijk ook leuk om in je eigen babykamer op te hangen. Of haal een simpel zwart lijstje, zoek een mooie achtergrond uit en plak op de achtergrond de tekst Love, Home of Live. Of maak meerdere en je hebt een leuke wanddecoratie.

Je kan ook kleine magneetjes achter de letters plakken en er koelkastmagneetjes van maken. Naast het praktische gebruik van de magneetjes kunnen je kinderen of jijzelf natuurlijk leuke teksten op de koelkast maken.

scrabble DIY
Bron” Pinterest

3. Ga tijdens een heerlijk boswandeling op zoek naar een mooie tak. Een tak in je interieur kan je op verschillende manieren gebruiken. Op de foto staat de tak in een mooie grote glazen vaas. Deze tak kan je elke keer aanpassen aan het seizoen en aan de feestdagen. Met kerst vul je de tak met kerstballen, met Pasen met paaseieren en tussendoor kan je hem versieren met bloemen, strikjes of hartjes. En wat dacht je van tijdens een verjaardag om de tak te versieren met een leuke slinger.

Je kan er ook voor kiezen om een tak op te hangen en hem dan elke keer te versieren.

tak woonkamer
http://lekkerfrisss.blogspot.nl/

Er zijn nog veel meer manieren om budget te wonen. Kijk rond op sites als Welke.nl of Pinterest.com en laat je creativiteit de vrije loop. En heb jij een leuke tip of een goed voorbeeld hoe jij met weinig middelen leuke artikelen voor je interieur hebt gemaakt, suggesties en tips zijn altijd van harte welkom. Plaat je reactie onder deze blog en laten we elkaar helpen om met weinig middelen een huis te maken waar we kunnen genieten.

Meer Budget wonen:

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *