leren handgrepen

Zelf leren handgrepen maken of kopen

Wil jij die standaard Ikea kast pimpen? Wil je iets anders dan de buurvrouw? Pimp je Ikea kast dan met leren handgrepen. Zo gekocht of gemaakt en makkelijk te monteren met een fanatisch resultaat.

Leren handgrepen

Een van de manieren waarmee je snel een kast kan veranderen zijn de handgrepen. Je kan verschillende handvaten en/of kastknopen in de winkel kopen. Ongeacht je kleur kast er is voor elke smaak, kleur of toepassing wel iets te vinden. Maar je kan ze natuurlijk ook zelf maken.

Lederen handgrepen

De leren handgrepen op de foto zijn super makkelijk zelf te maken. Snij uit een stuk leer jouw gewenste stukje leer en bevestig deze met spijkers en eventuele extra accessoires aan je kast.

Voordat je alle definitief bevestigd is het wel handig om even te controleren of je hand wel makkelijk in de lus past. Het ziet er soms groter uit dan het is waardoor je je kan vergissen. En het zou erg jammer zijn als je alles gemonteerd hebt en je blijft de kast alleen te kunnen openen door je vinger in de lus te stoppen.

Op de foto heeft men gekozen voor bruin leer maar heb jij een moderne witte kast dan zou het juist erg gaaf zijn om te werken met zwart leer. En niet alleen op grote kasten maar ook op kleine opbergkastjes kan je prima met deze leren handgrepen werken.

De hele omschrijving inclusief een duidelijke foto uitleg vindt je op Designsponge

leren handgreep
Geen zin om zelf te maken? Ze zijn ook te koop bij
https://lerenhandgreepje.nl/
leren handgreep
Bron pinterest

Nog meer leuke ideeën om zelf te maken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *