Stijl en focus

Stijlen combineren is verfrissend zolang je maar voor ogen houdt wat je wilt creëren. Zorg dat je een focus hebt. Jungleprints en palmbladeren gaan bijvoorbeeld prima samen met een klassieke kast, goud en fluwelen gordijnen. Voor een luchtiger alternatief combineer je ze met pasteltinten en linnen stoffen.

Vind je het moeilijk om te bepalen wat je stijl is? Maak dan een moodboard. Zoek foto’s van meubels, kleuren, stoffen en interieurs die je mooi vindt en plak deze in een moodboard, op papier of online, bv. Pinterest. Op deze manier zie je makkelijk wat voor jou wel en wat minder goed combineert.

Wat niet werkt is compromissen sluiten. Dat levert rommelige en onsamenhangende interieurs op. Wil je een meubelstuk eigenlijk niet in je huis, neem dan een beslissing en laat het niet staan omdat je er geen afstand van kunt doen.

Een interieur is namelijk veel belangrijker dan we meestal denken. Kleuren, vormen en patronen hebben nogal wat invloed op ons gemoed. Door te focussen op jouw stijl bereik je je doel; een prettig gevoel creëren in een ruimte.

Tip van All’interno’s interieuradviseur Sjoukje Bonekamp:

Focus op de stijl die je wilt creëren. Alle items die daar niet bij horen verwijder je tijdelijk (of voorgoed). Om die focus vast te houden, maak je een foto van de ruimte. Vaak zie je het probleem niet als je in de kamer staat, maar als je naar de foto van de kamer kijkt, vallen je ineens dingen op die niet kloppen. Kom je er zelf niet uit, zoek dan contact met een interieuradviseur en leg je vraag of foto voor.

Deze blog is geschreven door Marieke Zegers van All’interno in Amsterdam.

Moodboards van All’interno via Pinterest, Cole & Son en Schumacher.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *