Slimme kinderkameroplossingen

Toen wij in deze woning kwamen wonen was er al jaren niets aan de woning uit 1900 gedaan. Om in de babykamer van onze oudste te komen moest mijn man letterlijk bukken omdat de balk voor het dak zo laag hing. Zeven jaar geleden hebben we hier gelukkig verandering in aangebracht.

Tijdens het bekijken van de mogelijkheden om onze bovenverdieping te vergroten hebben we verschillende tekeningen gemaakt maar er was geen andere manier dan twee “pijpenlaadjes” van de kamer te maken. De kamers zijn 2 bij 5 met aan het einde een raam. Door de krappe 2 meter die de kamer breed is is inrichten van de kinderkamer een uitdaging geworden. Zeker als je nagaat dat mijn oudste een echte legofanaat is dus bakken vol heeft. Uiteindelijk hebben we een paar goede oplossingen gevonden maar ik vond het erg jammer dat ik onderstaande leuke kinderkamerideeen niet eerder ben tegengekomen.

Vooral de 1e vind ik fantastisch. Een plateau waar je op kan slapen maar ook relax kan loungen met je vrienden en daaronder een zee aan ruimte in grote diepe lades. Met als kleine extra toevoeging een bureauplank welke ook weer verstopt kan worden.

kinderkamer  

Bron: Design-milk

Als het raam bij onze kinderen niet aan het eind van de kamer had gezeten had ik deze hoogslaper voor ze gemaakt. Slapen in je eigen nestje.

hoogslaper kinderkamer

Bron: Styleestate

En dit is wel de ultieme wijze van het combineren van opbergmogelijkheden met gebruiksmogelijkheden. Opbergkasten van Ikea worden gelijk gebruikt als trappetje.

ikea hoogslaper

Bron: Apartmenttherapy

Heb jij ook een leuke kinderkamer of leuke opbergmogelijkheden op jouw kamer dan vind ik het altijd leuk om deze op mijn site te showen. Je mag foto’s mailen naar info@interieurinspiratie.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *