Slaapkamer geheimen

Slaapkamer geheimen

De vraag die mij als interieurstylist vaak gesteld wordt is: hoe krijg ik een persoonlijke en luxe sfeer in mijn slaapkamer? Er zijn een aantal punten die je als uitgangspunt kan nemen, en die de keuzes een stuk makkelijker maken!

1. een thema, het is een goed uitgangspunt om met een thema te beginnen, het beperkt de keuzes en brengt focus, denk aan zwart/wit, strepen, marine, tropisch, strand, etc..

2. Een kleed, niets is vervelender dan uit je bed te stappen op een koude kille vloer. Doe jezelf een plezier en zorg dat je eerste stap uit bed zacht en comfortabel is.

3. Geen tech in zicht, de slaapkamer is om te slapen, hier heb je geen Iphone of Blackberry bij nodig. Het houdt je langer uit je slaap dan gewild en laat je moeilijker in slaap vallen. In het begin is het moeilijk gaan, maar als je alle apparaten je slaapkamer uit bant, (ook de tv) zul je je op den duur beter uitgerust zijn en gelukkiger!

4. Het juiste aantal sierkussens, je bed moet er weelderig en uitnodigend uitzien, maar je moet niet 10min bezig zijn met het uitgraven van je bed! Het juiste aantal kussens is meestal tussen de 2-6 afhankelijk van de grootte van het bed. 5. Een plek om te zitten, heel fijn voor het aantrekken van je schoenen,  of als je nog je email wilt checken (als je toch de no-tech regel verbreekt, dan wel uit bed!)

6. Een collectie van spulletjes waar je aan gehecht bent, het hoeft geen etagère vol te zijn, maar kan ook een plank of kastje zijn met een aantal mooie spulletjes waar je blij van wordt. Het is ook een geweldige manier om spullen die je door de jaren heen hebt verzameld een goede plek te geven. Zorg dat ze in het zicht staan als je wakker wordt!

7. Een gevuld nachtkastje, een nachtkastje met allerlei benodigdheden ziet er mooi uit, maar dat is niet de enige reden, je ziet het vaak in bladen; een combi van een karaf water, een boek, een plant of bloemen en een bedlampje, eigenlijk is dit een kit voor pre-post- en onderbroken nachtrust! Stel dus je eigen”kit” samen, het hoeft niet mooi of perfect te zijn, hoe persoonlijker hoe beter dit aansluit bij je slaapritme.

8. Een perfect matras, je slaapkamer is niet compleet zonder een perfect matras, je kunt niet optimaal genieten van je slaapkamer als je matras niet goed is. Een goed matras houdt je koel en geeft steun, zodat je uitgerust wakker wordt! Ga naar een speciaalzaak waar je goed voorgelicht wordt en verschillende matrassen kan proberen. Een goed matras gaat 10-15 jaar mee. En een goedkope? De helft.

9. Foto’s, je kan je hele huis vol hangen met foto’s van familie en vrienden, maar niet in de slaapkamer, hier kun je beter minder emotioneel geladen foto’s of kunstwerken hangen, zodat je niet aan bepaalde mensen denkt als je in slaap wilt vallen.

10. Drama, zelfs de helderste meest vrolijke slaapkamers hebben een element nodig van donkere sexy glamour. Je hebt hier niet veel voor nodig, een of twee elementen zijn genoeg, bijv een theatrale kandelaar of donkere muur, zoals de foto van Windsor Decorating and Design.

website interior design & vastgoedstyling >www.paularutgersdesign.com & webshop >www.bypaularutgersdesign.nl

aurelien-gallet--2-interiors-contemporary-eclectic-bedroom-lgn Fermata Woodworks hermit kelly-sutton-design-interiors-eclectic-bedroom-lgn lindsey-coral-harper-interior-design-interiors-lgn Pikku Varpunen remain simple The Merry Thought ED0610_WHEALON-10

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *