pvc vloer in huis

5 voordelen van een pvc vloer in huis

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer? Dan heb je nogal wat om uit te kiezen. Vroeger kozen veel mensen voor parket, laminaat, vloerbedekking of tapijt. Tegenwoordig neigen veel mensen toch naar een pvc vloer. Heb je nog niet eerder zo’n vloer in jouw huis gehad? Dan vraag jij jezelf waarschijnlijk af of zo’n vloer iets voor jou is. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk 5 voordelen van een pvc vloer in huis op een rijtje. 

1. Onderhoudsvriendelijk
Laat je een glas drinken of een pot saus vallen op de vloerbedekking of een houten vloer? Dan is de kans groot dat er een vlek ontstaat. Vloeibare middelen trekken namelijk makkelijk in zo’n vloer. Als dit gebeurt, krijg je het er mogelijk niet meer uit. Zelfs niet als je langdurig boent. Dit is bij een pvc vloer heel anders. Dranken, sauzen en andere vloeibare middelen blijven namelijk op de vloer liggen. Je gaat er simpelweg met een doekje overheen en jouw vloer is weer brandschoon.

2. Goed te combineren met vloerverwarming
Veel oude huizen in ons land worden nog verwarmd met behulp van radiatoren. In nieuwe woningen ligt vaak vloerverwarming. Woon jij in een huis met vloerverwarming? Dan moet je hier rekening mee houden bij het uitzoeken van een nieuwe vloer. De warmte moet immers wel goed door de vloer heen kunnen trekken. In dat geval kun je prima een pvc vloer kopen. Pvc is een dun materiaal, waardoor het de warmte goed doorlaat.

3. Realistische uitstraling
Een pvc vloer is verkrijgbaar in allerlei kleuren en soorten. Wil je graag een houten vloer in jouw woning? Dan kies je voor pvc met een houtlook. De planken zijn dan voorzien van een houtnerf, waardoor het lijkt alsof er een echte houten vloer in jouw woning ligt. Ben je fan van een betonnen (giet)vloer, maar vind je dit toch wat te duur? Dan biedt een pvc vloer tegel mogelijk uitkomst. Deze tegels worden strak tegen elkaar gelegd, waardoor het lijkt alsof jouw vloer één geheel is. Vloertegels zijn overigens niet alleen verkrijgbaar in een betonlook, maar in allerlei verschillende kleuren.

4. Geluiddempend
Een groot voordeel van een pvc vloer ten opzichte van een houten vloer is de hoeveelheid geluid die de vloer produceert. Loop je over een houten vloer of laminaat? Dan is dit altijd goed hoorbaar. Dit is bij een pvc vloer niet het geval. Pvc is namelijk geluiddempend. Hierdoor is zo’n vloer uitermate geschikt voor in een flat of appartementencomplex. De geluidsoverlast voor jouw (onder)buren is in dat geval minimaal. Ook in een rijtjeswoning, twee-onder-een-kapwoning of een vrijstaande woning is een pvc vloer uitermate geschikt. Hier is het immers ook niet prettig als de vloer nogal wat geluid produceert wanneer je er overheen loopt. 

5. Duurzaam
De prijs van pvc vloeren kan hoger liggen dan de prijs van een parketvloer, laminaat of vloerbedekking. Hierdoor besluit jij mogelijk om pvc links te laten liggen. Op de korte termijn is een pvc vloer misschien duurder, maar op de lange termijn bespaar je er (flink) mee. Dit komt doordat zo’n vloer duurzaam is. Een pvc vloer heeft een sterke toplaag die kras- en slijtvast is. Hierdoor heeft het materiaal een lange levensduur. De levensduur van een pvc vloer kan dus (vele malen) hoger zijn dan een houten vloer, laminaat of vloerbedekking. Daarom is een pvc vloer een uitstekende keuze.

Photo by Sven Brandsma on Unsplash
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *