steiger

Steiger voor het verven van je plafond

Nog even en de lente komt er weer aan. De ideale periode om te gaan verbouwen. Waarom? Omdat als de temperatuur en het weer het toelaat je in deze periode van het jaar makkelijk je woonkamer leeg kan maken. Je kan je spullen even tijdelijk buiten zetten, desnoods onder een zeiltje.

Steigers

Wil je een grotere klus aanpakken dan is de lente het ideale seizoen voor het verven van je plafond. Haal je meubels uit je woonkamer zodat de ruimte helemaal leeg is. Dit werkt makkelijker, je hoeft nergens rekening mee te houden en op deze manier hoef je je meubels niet af te schermen tegen verfspetters.

Zorg voor kamersteigers zodat je makkelijk bij je plafond kan. Door te werken met een steiger maak je het jezelf gemakkelijk. Je hoeft niet elke keer je ladder op en af. Je hebt sneller je materiaal bij de hand. Hierdoor kan je sneller grotere oppervlaktes verven. Een steiger huren kost misschien meer dan het gebruik van een huistuin en keukentrappetje maar je bent sneller klaar. En misschien kan je een deal maken en samen met de buren een steiger huren. Zo deel je de kosten en misschien ook nog wel de arbeid.

En als je dan toch een steiger hebt verf dan gelijk je muren opnieuw. Zeker als je hoge plafonds/muren hebt is het wel makkelijk om met een steiger te werken. Je kan namelijk vanaf je steiger beter bij de bovenkant van je muren komen waardoor je netter kan werken.

Behangtafel

Mocht je dit jaar gaan verbouwen dan heb ik nog een paar goede tips.

  1. Investeer in goede verf. Duurdere verf is vaak van betere kwaliteit waardoor het makkelijker werkt , hecht beter en dekt sneller.
  2. Zet een behangtafel of een plank/deur op schagen neer. Leg hier al je gereedschap op en leer ook aan iedereen die je helpt om hier de spullen terug te leggen. Zo heb je altijd al je gereedschap bij elkaar.
  3. Zet hier ook de verbanddoos neer zodat als er iets gebeurd men deze altijd snel weet te vinden.
  4. Maak er een gezellige klus van. Muziekje aan, broodjes kroket voor je hulptroepen en het verven van he huis is meteen een stuk gezelliger.

Zet hier ook de verbanddoos neer zodat als er iets gebeurd men deze altijd snel weet te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *