staal

Staal! Simpel chique

Tegenwoordig zie je veel staal, brons en andere metaal soorten in interieurs. De trend is veel staal in diverse meubels, tafels en lampen. Zelfs kozijnen worden ervan gemaakt.

Na maanden zoeken heb ik onlangs een salontafel gekocht met een stalen onderstel. Eerst was mijn idee om oude houten bielzen ergens op de kop te tikken, daar een tafelblad van te maken met vervolgens een stalen onderstel. Leuk idee, dacht ik, maar dat maak je niet zomaar even. Ik heb ook wel even mijn schoonvader lief aangekeken of hij misschien zin had om dit voor elkaar te krijgen.  Wanhopig speurde ik marktplaats af naar houten bielzen en werd nog wanhopiger toen ik zag dat ik 100 km moest rijden voor een paar stukken hout. Schoonpapa laat maar zitten.

Een eeuw later heb ik dan eindelijk mijn tafeltje gevonden. Een ronde tafel van botenhout met een zwart onderstel. Helemaal blij mee.

Ik ben helemaal weg van stalen kozijnen. Helaas zie je dit niet vaak in een doorsnee woning. Het wordt veel gebruikt in grotere huizen waarbij een groot raampartij goed tot zijn recht komt. Wat niet wegneemt dat zoiets als een serre  met een stalen constructie ook zeker toe te passen is bij een eengezinswoning. Het geeft een strakke maar toch ook chique uitstraling en is duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

Een interieur met stalen elementen gecombineerd met hout is helemaal van nu. Als dit je stijl is durf dan te combineren en stem je meubels niet teveel op elkaar af. Door de salontafel, eettafel en kast van hetzelfde materiaal te kopen, wordt je interieur saai.

Pas geleden kwamen wij terug van vakantie uit Frankrijk. Op de terugweg reden we langs Luik, wat op zich best een smerige stad is als je er langs rijdt, maar onderweg zag ik veel oude gebouwen die leeg stonden en wat waarschijnlijk fabrieken zijn geweest.  Oooh die oude kozijnen zijn helemaal geweldig, dacht ik.  De ideeën gieren door mijn hoofd als ik me bedenk wat ik daar allemaal mee kan doen. Maar ja ik heb ook iets van staal in mijn woonkamer en dat is een witte schuifpui haha.

Geschreven door Lucinda Kamphuis

 

1 thought on “Staal! Simpel chique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *