Scandinavische slaapkamer

Scandinavische slaapkamer

Het Scandinavisch design heeft de afgelopen steeds meer zijn intrek gedaan in de Nederlandse huishouden. Deze stijl van wonen geeft ons rust. De Scandinavische stijl heeft een aantal kenmerken:

  • Minimalistisch
  • Natuurlijke uitstraling
  • Lichte kleuren
  • Rust
  • Functionaliteit

Minimalistisch

In deze stijl zul je niet veel tierlantijntjes aantreffen. De Scandinaviërs gaan voor duidelijk lijnen en laten het overbodig weg. Men neigt eerder naar een sober interieur. Daarbij zal je weinig aaneengesloten ruimtes zien. De Scandinaviërs houden van open.

Natuurlijke uitstraling

Bij Scandinavisch design wordt veel gebruikt gemaakt van hout. En dan vooral ecologisch hout.

Lichte kleuren

De hoofdkleur in het Scandinavische interieur is wit. Vaak is de gehele kamer wit, tot aan de vloer toe. Daarbij kiest men veelal voor lichte kleuren en dan met name de pastel kleuren worden veel gebruikt. Soms staat er wel een harde kleur tegenover maar dat is meer om accenten aan te leggen.

Rust

Scandinavisch design straalt rust uit. Door de combinatie van minimalistisch design met lichte kleuren en natuurlijke materialen zorgen de meubels voor rust in je interieur. Een Scandinavisch interieur zal ook nooit vol staan met allerlei “verzamelingen”. Men kiest een paar mooie woonaccessoires en dan houdt het op. Geen kasten en tafels vol met spulletjes. Ook speelt natuurlijk de kleur mee. Door het gebruik van veel wit en pastel hou  je een interieur ook rustig.

Functionaliteit

De Scandinavische ontwerpers hebben functionaliteit hoog in het vaandel. Ze willen niet alleen dat iets er mooi uitziet maar het moet ook comfortabel en functioneel zijn. Daarbij willen ze ook dat iets lang meegaat. Als deze eisen zie je terug in de ontwerpen.

Scandinavisch design in de slaapkamer

Scandinavisch design zien we al snel terug in de woonkamer maar juist ook in de slaapkamer kan je deze stijl goed toepassen. Zeker als je weet dat de Scandinaviërs de beste bedden uit hebben gevonden. Veel van de betere bedden komen uit deze regio. Zoals al eerder vermeldt staat functionaliteit hoog in het vaandel en zeker in de beddenbranche zie je dit terug. Startpunt bij het ontwerp is de juiste slaaphouding welke weer zorgt voor een goede nachtrust.

wonderlands boxspring

wonderlands slaapkamer

Ben je op zoek naar een bed wat past bij deze stijl? Kijk dan eens op de site van Wonderlands

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *