sportplek thuis

Sportplek thuis, thuis sporten

Nu we allemaal zoveel mogelijk thuis moeten blijven zijn er een aantal items die we missen. Dat zijn vooral onze familie en vrienden. Onze vrijheid. Maar wat veel mensen ook missen is het sporten. Pas nu ontdekken we dat het toch wel erg fijn is om 1 of meerdere keren per week iets buiten de deur te kunnen doen. Om te werken aan onze gezondheid. Voorheen hingen we liever op de bank, moesten we ons er soms echt toe zetten om te gaan sporten. Nu missen we het. En niet sporten heeft ook effect op onze gezondheid.

Mijn man en ik zijn begin februari begonnen om 2x per maand te sporten. Wij balen heel erg dat de sportschool dicht is. We begonnen namelijk net beide te merken dat we baat hadden bij twee keer per week sporten. We voelde ons beter en zeker bij mezelf merkte ik dat ik begon af te vallen Dat alles iets strakker werd. Daarbij doen wij veel kantoorwerk. We zitten beide achter ons bureau te werken op een laptop. We merken beide dat niet sporten effect heeft op je spieren. Daarom hebben wij thuis een kleine sportplek ingericht. Deze wordt niet alleen door ons gebruikt maar ook door de kinderen. Ook zij kunnen nu niet naar korfbal of volleybal.
Voor het geld wat ik normaal per maand aan de sportschool kwijt ben heb ik nu voor het hele gezin een eigen sportplek thuis gemaakt.

Ik heb een dikke yogamat aangeschaft. Ideaal want deze kan je na het gebruik weer oprollen en in een hoekje zetten. Mijn zoon had nog kleine halters staan en ik heb een weerstandsband gekocht. Ik was hier een beetje sceptisch over. Had eigenlijk niet verwacht dat dit voldoende weerstand zou bieden maar tijdens het gebruik merk ik echt dat mij spieren hun best moeten doen. Het leuke van een weerstandsband is dat hij voor vele oefeningen te gebruiken is.

Dit setje bevat 5 verschillende sterktes/levels. Ideaal als je net als mij met je hele gezin gebruik van de weerstandsbanden gaat maken. En het gratis e-book geeft je allerlei tips over hoe de banden te gebruiken.

Heb jij ook een sportplek thuis ingericht?

De foto bovenaan dit bericht is van Ikea. Zij hebben een leuke setting bedacht hoe je met hun meubelen een goede opberger voor sportspullen maakt. Want een sportplek thuis is fijn maar het is nog fijner als je kan opbergen.

En wist je dat Ikea wel gewoon open is om je bestellingen af te halen. Dus je kan een sportplek zoals deze gewoon bestellen en afhalen.

Mocht je nog een stapje verder willen gaan dan “simpel” thuis sporten dan zijn er ook hele leuke online cursussen te volgen:

Yoga online

Wat is Practice van Happy with Yoga? Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.

Meld je hier aan: maandabonnement

En voor degene bij wie het niet werkt. Je bent niet de enige. Als je rondvraagt zijn vele van ons al zeker 0,5 tot 3 kilo aangekomen. Dat is ook wel logisch. We drinken vaker een wijntje of biertje. We koken en bakken meer in onze eigen keuken en bewegen natuurlijk een stuk minder.

Thuisblijven gaat nog wel enige tijd duren dus misschien is het idee om naast het sporten op je gewicht te letten:

  • Denk bijvoorbeeld aan afvallen via de Afslank receptenbijbel. Kijken of dit iets voor je is? Maak gebruik van het gratis weekmenu:

    Gratis weekmenu afslank receptenbijbel
  • Of ga voor het populaire koolhydraatarme dieet

    Koolhydraatarm 50 dagen programma
  • En wil je niet lijnen maar wel opletten op wat je eet. Er zijn heel veel gezonde kookboeken verkrijgbaar. Nu we veel vaker vanuit uit huis is het zeker de moeite waard om 1 of 2 van deze gezonde kookboeken aan te schaffen.

Wat je ook doet, let op jezelf. Ga niet overdrijven. Blijf relaxed en gezond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *