meubelserie

Je woning inrichten met een meubelserie

We zien steeds vaker het gebruik van meubelseries in ons interieur. Door gebruik te maken van een meubelserie heb je al snel je hele interieur in dezelfde stijl zonder dat je hiervoor stad en land hoeft af te zoeken. Maar wat zit er nu vaak in een meubelserie en in welke stijl kan je deze kopen? 

Inhoud meubelserie

Eerst even omschrijven wat een meubelserie is. Een meubelserie is een meubellijn waarin meerdere meubels zitten. Deze sets zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen. Denk daarbij aan meubels in een industriële of klassiek stijl. Of denk daarbij aan meubels in een bepaalde houtsoort zoals grenen of mangohouten meubels

De inhoud verschilt per aanbieder, maar de meeste hanteren hetzelfde. In een meubelserie zitten vaak een tafel (eventueel met bijpassende stoelen), een tv kast, een salontafel en vaak een grote kast. Al deze meubels zijn gemaakt van hetzelfde hout/materiaal. 

Waarom kiezen voor een meubelserie? 

Inrichten met een meubelserie is gemakkelijk. Je kan namelijk in een keer al je benodigde meubels kopen. Alles is in dezelfde stijl waardoor het makkelijk te combineren is. 

Voordeel van een meubelserie: je hoeft niet naar allerlei verschillende winkels. Je set is compleet te koop bij 1 winkel. Ook vinden veel mensen het fijn dat zij zelf niet hoeven te gaan combineren. Velen van ons vinden het fijn als iemand anders alles al voor ze heeft samengesteld.

Een serie hoef je ook niet in 1 keer te kopen. Je kan beginnen met een salontafel en een tv meubel en dan later gaan uitbreiden. Je kan dan al wel starten met je nieuwe interieur en zo heb je iets om naar uit te kijken. Vraag wel aan de verkoper of de serie nog lang in productie is. Het zou zonde zijn om iets aan te schaffen waarbij later blijkt dat je niet meer kan uitbreiden. 

Een meubelserie saai?

Er zullen ook mensen zijn die zeggen dat alles uit een serie saai is. Of dat er gebrek is aan creativiteit. Ik vind dat niet waar. Een serie is alleen maar de basis van je interieur. De sfeer zul je zelf toebrengen door middel van persoonlijke items en woonaccessoires. Ik ken best veel mensen in mijn omgeving die een meubelserie in hun woonkamer hebben staan. Als ik bij hen op bezoek ben heb ik niet het gevoel in een saai interieur te zitten. Juist die persoonlijk toevoegingen zorgen voor jouw interieur. Maak het jezelf dus gemakkelijk en ga op zoek naar een leuke meubelserie. Jouw finisch touch doet de rest. 

Foto door Thorn Yang via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *