Speciaal ontwerp keuken voor “heel gave ruimte”

Melinda en Fred uit Haarlem

Standaard is het zeker niet, een woning met de woonkamer boven. In de nieuwbouwwoning van Melinda en Fred uit Haarlem is de complete benedenruimte gereserveerd voor een enorme leefkeuken.

Minus een hal dan, maar in de rest kun je met een keuken compleet los gaan! Een gave ruimte, waar ook een gave keuken inkomt van
Keur Keukens in Haarlem.

Keur is niet de eerste keukenspecialist waar Melinda en Fred binnenkomen. Dat komt omdat ze eerst naar een keukenzaak gingen die het bouwbedrijf adviseerde.

“Maar, van het keukenontwerp dat ze ons presenteerden waren we weinig onder de indruk. We besloten om ergens anders te gaan kijken, bij een keukenspeciaalzaak waar ze SieMatic verkopen. Dat bleek Keur Keukens in Haarlem te zijn,” vertelt Melinda.

Speciaal ontwerp keuken

SieMatic
Melinda en haar partner hebben een voorliefde voor SieMatic. Het compromisloze design en de ongeëvenaarde kwaliteit van deze moderne keukens vind je bij geen enkel ander keukenmerk. “SieMatic keukens zijn waardevast. Dat is het mooie van deze keukens,” vertelt Melinda.

Dus dat het een SieMatic wordt, dat staat vast. De opstelling? Geen idee nog. “Hiervoor zochten we professioneel advies van iemand die ons in de goede richting kon duwen. We gingen heel onbevangen het gesprek met de adviseur in.”

“Opvallend was dat hij ons veel vroeg over onze stijl, kleurwensen en of we keukens online hadden gezien. Dat vonden we meteen prettig,” vertelt Melinda. Keuken inspiratie had Melinda inderdaad opgedaan. Wat ze mooi vindt deelt ze met de verkoper.

Veel van deze keukens zijn wit, grijs en hout. In de prachtige, rijke showroom zien ze bijvoorbeeld ook een keuken met een standbouw. Dat spreekt erg aan.

Siematic keuken

Opstelling
Een grote tafel willen ze in hun nieuwe keuken, één waar je met veel mensen aan kunt zitten. Een keukeneiland vinden ze ook erg mooi. “Samen met de adviseur keken we of het mogelijk was onze beide wensen te verwezenlijken.”“Hij liet ons in de showroom een betegelde vloer zien die ongeveer de grootte heeft van onze keuken. Zo ging het wat meer voor ons leven. Toen kozen we toch voor een grote tafel in plaats van een kookeiland.”

Beste advies
“Veel goede adviezen hebben we gekregen van de verkoper. Het advies dat er echt uitsprong was richtinggevend voor de plek van onze keuken.”

“Hij stelde voor om de keuken aan de andere wand te plaatsen dan bij de trap. Daar hebben we meer ruimte. Dit advies was een schot in de roos.”

En zo verrijst er een greeploze keuken met een kastenwand tot aan het 3,20 meter hoge plafond. Het werkblad is betonlook, de bijpassende vloertegels zijn ook in betonlook. Houten en witte fronten vormen met elkaar een warm en fris geheel.

Vier ladeblokken naast elkaar zorgen voor een bijzonder lijnenspel.

Keur Keukens attendeert nog eventjes op de kleur van de wand om deze aan te passen aan de keuken.

“We hebben een tint wit gekozen passend bij de keuken en het harmonieert perfect. Een speciaal accent krijgt deze keuken ook nog door de grijsgroene lambrisering en de petrolgroene muur. Dit sluit weer mooi aan op het grijs,” zegt Melinda.

Stoomoven
Melinda: “Op advies van Keur hebben we geen magnetron genomen omdat we een stoomoven wilden. In de stoomoven kun je eten ook perfect opwarmen. Dan zou een magnetron echt onnodig zijn. Het is fijn dat ze daar open in zijn.”

“Al met al zijn we ontzettend blij met deze nieuwe keuken. Het loopt allemaal perfect. Ook mijn nieuwe oven, met deur die onder je oven verdwijnt, is een juweeltje. Een must-have die ik al langer in de picture had.”

“Toen ik hem zag in de showroom wist ik direct: die moet ik hebben.”

Siematic keuken

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *