5 redenen om automatische tuinberegening aan te leggen

Wil jij de bloemen, planten en het gazon mooi houden? Dan is het regelmatig bewateren van je tuin ontzettend belangrijk. Deze klus is best tijdrovend en vergt de nodige discipline. Wij snappen dan ook goed dat er steeds meer mensen kiezen voor een tuinberegeningssysteem, waardoor de tuin automatisch consistent wordt bewaterd.

Twijfel jij over het aanleggen van een systeem voor tuinberegening in jouw tuin? Wij hebben de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet en geven daarbij vijf redenen waarom zo’n systeem ideaal is!

Tuinberegening aanleggen

Om je tuin goed te onderhouden is het belangrijk om je bloemen, planten en gras op de juiste momenten te bewateren met de juiste hoeveelheden. Als je dit zelf doet dan is dit best wel een tijdrovende klus. Met een slim tuinberegeningssysteem is het mogelijk om geheel automatisch je tuin te laten bewateren.

Om een tuinberegening aan te leggen is een slim beregeningssysteem een must. Er zijn verschillende systemen op de markt die het mogelijk maken om je tuin op ingestelde dagen en tijdstippen automatisch te beregenen. Bij het aanleggen is het nodig om te werken met een hoofdleiding die aftakkingen heeft naar verschillende zones in de tuin. Verder is het belangrijk om je te verdiepen in de KV-waarde en het type magneetventiel. Uitleg vind je hier.

Naast een beregeningssysteem is ook een controller nodig om in te stellen op welke dagen en tijdstippen je tuin automatisch beregend moet worden. Zo’n controller wordt ook wel een regenautomaat of watertimer genoemd.

Verder is het mogelijk om het beregenings te koppelen aan een grondsensor. Deze sensoren kunnen de bodemkwaliteit meten. Bij een minimale luchtvochtigheid kan je instellen dat je tuin beregend wordt.

Redenen om te kiezen voor automatische tuinberegening

  1. Bespaar tijd. Het bewateren van je tuin is best een tijdrovende klus als je dit consistent moet doen. Een automatisch beregeningssysteem bespaart je veel tijd en is ideaal voor als je niet thuis bent. Ideaal voor als je bijvoorbeeld op vakantie bent.
  2. Geen gesleep met sproeiers en slangen. Bij het zelf bewateren van je tuin moet je vaak slepen met slangen en sproeiers. Bij een beregeningssysteem is dat niet nodig.
  3. Minder verdamping. Je kan het systeem zo instellen dat je tuin voordat de zon opkomt beregend wordt, dit zorgt voor minder verdamping.
  4. Voorkom overbodige beregening. De regensensor in je tuinberegeningssysteem zorgt ervoor dat overbodige beregening wordt voorkomen.
  5. Altijd een verzorgde tuin. Het bewateren van je tuin moet regelmatig en consistent gedaan worden om je tuin er zo mooi mogelijk uit te laten zien. Een automatisch systeem is daarvoor perfect.

Afbeelding van fesehe via Pixabay

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *