metalen bed

Soorten bedden

Soorten bedden

Het echte koude weer komt eraan. Tijd om lekker binnen te zitten en vroeg onder de wol te kruipen. Een ideaal moment dus om eens te gaan kijken voor een nieuw bed! Maar wat voor iets kies je nu? Ga je voor een ouderwets metalen bed, of dit keer toch een boxspring. Misschien dat wat bedden informatie/inspiratie je op weg helpt!

Boxsprings

Laten we beginnen met de boxspring. De laatste jaren zijn dit soort bedden erg populair geworden. En eerlijk is eerlijk, ze liggen meestal ook gewoon erg lekker. En een voordeel is ook de instaphoogte. Je hebt het frame, een matras en daarbovenop nog een topmatras (in het geval van een tweepersoons boxspring). Hierdoor wordt het in en uitstappen net wat makkelijker. En ook bij het opdekken heb je baat bij een hoger bed. Verder hebben boxsprings ook een moderne uitstraling. Wil je dus graag iets ‘klassieks’ kies dan niet voor een boxspring.

Metalen bedden

Mocht klassiek je ding zijn, kies dan voor een metalen bed. De ronde vormen die vaak in een metalen beddenframe verwerkt zitten zorgen voor een romantische uitstraling. Nadeel is wel dat deze bedden vaak een wat lagere instaphoogte hebben.

Futonbedden

Futonbedden zijn gebaseerd op de Japanse futons. Een futon is een matras met een stoffen buitenkant, gevuld met katoen, wol of een synthetische tussenvulling. Een westers futonbed is hierop gebaseerd maar heeft wel wat belangrijke verschillen. Zo wordt het bijna altijd geplaatst binnen een (houten) frame. Daarnaast is een westers futonbed meestal dikker en groter dan een Japanse futon. Voordeel is dat futonbedden vaak een stuk goedkoper zijn dan bijvoorbeeld boxsprings. Nadeel is dat een futon bed (matras) opgeschud dient te worden na elke nacht.

Mocht je wat meer inspiratie op willen doen, of de bovenstaande bedden soorten eens willen bekijken, dan kun je dat gewoon online in bijvoorbeeld de webshop van OTTO

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *