Met de Marmertrend je huis inrichten

Marblelous

Het hing al een tijdje in de lucht maar inmiddels begint mijn favoriete trend van dit moment echt terrein te winnen bij het inrichten van je huis.

Marmer. Dit materiaal is op het moment een populaire trend.

Met dit materiaal creëer je een robuuste en chique uitstraling op een duurzame manier. Het is een enorm sterk materiaal wat lang meegaat.

Het is een veelzijdig materiaal. Want het leent zich uitstekend voor een directe combinatie met bijvoorbeeld een houten of stalen onderstel. En kan prima in een setting geplaatst worden met een lederen of stoffen bank. In een bekende designzaak in Stockholm kwam ik zelfs een marmeren tafel tegen gecombineerd met de alom geprezen gost chair. Een gedurfde maar prachtige setting.

Maar voer deze marmertrend vooral ook lekker door in de keuken, badkamer en de rest van het huis. Zoals eerder benoemd geeft het een chique, robuuste en frisse uitstraling. Maar deze trend kan ook wat kil overkomen. Wanneer je de algemene sfeer graag wat warmer houdt hoef je alleen wat stof toe te voegen aan de setting. Denk aan kussens, tafelkleden en tapijten. Ook houten accessoires benadrukken de warme sfeer en combineren prachtig met marmer wat eveneens een natuurproduct is.

Wanneer je de kille sfeer juist wilt omarmen kun je het marmer prachtig combineren met leer en glas. Ook glanzende stoffen onderstrepen een koele uitstraling.

Tijdens mijn bezoek aan de meest toonaangevende designzaken van Scandinavië werd me weer duidelijk hoe groot deze trend gaat worden en hoe mooi marmer is. Jammer eigenlijk dat we het uit het oog verloren waren.

Maar marmer is back and better than ever. Marbelous!

warm gestyled

Warm gestyled

marmer koud gestyled

Koud gestyled

Geschreven door Wieke Albers van Home-inc.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *