woning op te knappen  

Simpele trucjes om je woning op te knappen  

Om je woning een frisse look te geven, hoe je deze vaak niet grondig te renoveren. Simpele zaken als je voegen wit maken in de badkamer of keuken vormt een goede, simpele eerste stap. Ten onrechte wordt soms gedacht dat men de voegen voor het witten hiervan eerst zal moeten verwijderen. Er zijn handige stiften en markers verkrijgbaar, waarmee je de bestaande voeg een nieuwe kleur geeft. Naast de mogelijkheid om de voegen wit te verven, kun je deze ook een groene of bijvoorbeeld stoere zwarte kleur geven. Het geeft de ruimte een hele nieuwe uitstraling! Beginnen de voegen af te brokkelen? In dat geval kan het opnieuw aanbrengen hiervan wel noodzakelijk zijn. In dit artikel vind je meer tips om de ruimtes in huis op te knappen zonder te moeten verbouwen. 

Beschadigde voegen in ruimtes lokaal vernieuwen

Beschadigde voegen herstellen in de badkamer of keuken is noodzakelijk, om te voorkomen dat er vocht achter de tegels terecht komt. Dit zou de lijm achter de tegels ernstig verzwakken, waardoor de tegels in het ergste geval los komen te zitten. Het herstellen van beschadigde voegen betekent niet dat deze direct volledig verwijderd moeten worden. In plaats daarvan kun je de voegen heel lokaal vernieuwen. Krab de kapotte voeg tussen de tegels vandaan en gebruik een voegenvuller om dit plekje te herstellen. Door vervolgens met een voegenstift of speciale voegenverf over de voegen heen te gaan, lijkt het geheel weer als nieuw. Een hele duurzame keuze! 

Met kamerplanten geef je de ruimte meer kleur 

Het gebruik van verschillende kamerplanten helpt je de ruimtes thuis meer kleur te geven. Leuk aan kamerplanten is dat deze in verschillende variëteiten en formaten worden aangeboden. Zo vind je voor iedere hoek een passende plant! Combineer planten in verschillende formaten om ruimtes een botanische uitstraling te geven. Heb je geen groene vingers? Er zijn verschillende planten die maar weinig onderhoud nodig hebben. Daarbij kun je speciale systemen gebruiken, die de planten automatisch van water voorzien. Naast het feit dat kamerplanten de ruimtes kleur geven, zorgen ze ook voor frisse en zuurstofrijke lucht. Prettig tijdens het werken vanuit huis. 

Kozijnen opnieuw in de verf zetten 

Je woning opknappen betekent niet alleen zorgen voor meer kleur en frisse voegen in de badkamer en keuken. Denk ook eens na over het opnieuw verven van de kozijnen rond ramen en deuren. Zeker de kozijnen buiten zouden eens per drie tot vijf jaar geverfd moeten worden, om de kans op houtrot te verkleinen. Verf geeft de kozijnen niet alleen een nette uitstraling, maar heeft ook een sterk beschermende werking. Het voorkomt dat vocht in het hout trekt. Het opnieuw verven van de kozijnen kan in de basis het hele jaar door. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *