led spots

Met deze led spots eenvoudig kiezen voor warm en koud licht

Dat LED verlichting veel kosten kan besparen op het gebied van energie is je vast bekend. Maar wist jij dat je met LED verlichting veel verschillende kanten op kan? LED spots zijn namelijk verkrijgbaar in uitvoeringen met zowel warm als koud licht. Door te variëren met lichtintensiteit en kleuren kan je de perfecte sfeer creëren in je woonkamer of op kantoor. Wil je een intieme en knusse sfeer? Kies dan voor LED spots met warm licht. Wil je liever werken en de productiviteit op kantoor verhogen? Dan is het verstandiger om te kiezen voor LED spots met koud licht. Er zijn dus veel verschillende opties waardoor voor iedere situatie wel een perfecte LED spot te vinden is. Kies je de juiste lichttemperatuur en geniet van de perfecte sfeer die de LED spots zullen creëren.

De sfeer van warm en koud licht: Door halogeenlampen te vervangen door LED spots bespaar je tot wel 60 procent op je energierekening. Bovendien gaan de LED spots lang mee waardoor je ze niet zo snel hoeft te vervangen. Hierdoor is LED verlichting erg duurzaam en ben je weinig tijd kwijt aan het vervangen van kapotte spots. LED spots zijn daarnaast ook erg praktisch omdat ze toe te passen zijn op verschillende situaties. Zo kunnen lichtspots worden uitgevoerd in warm en koud licht die ieder een eigen sfeer creëren. Zo is warm licht voornamelijk geschikt voor de woonkamer of slaapkamer en koud licht voor op werkkamers of op kantoor.

Het verschil tussen warm- en koud licht: Warm of koudlicht worst uitgedrukt in de kleurtemperatuur van een lichtbron. Bij een luchttemperatuur van 1200k, terwijl bij 5600k gesproken wordt over koud licht. Warm licht heeft de kleur en van een brandende kaars waardoor een gezellige en intieme sfeer wordt nagebootst, terwijl koud licht een blauwe kleur heeft en productiviteit bevorderd. Koud licht wordt dan ook voornamelijk gebruikt in kantoren of andere plekken waar productiviteit belangrijk is. Uiteraard zijn er ook ’tussen temperaturen’ die vaak worden gebruikt in bijvoorbeeld lobbys van hotels of in kledingwinkels. Het is dan ook erg belangrijk om vooraf te bepalen welke LED spots je nodig hebt en welke lichttemperatuur er nodig is voor een bepaalde ruimte.

Ben je op zoek naar de juiste type verlichting voor in je woonkamer of op kantoor? Kies dan voor de juiste LED verlichting met de juiste lichttemperatuur. Kies voor warm licht in de slaapkamer of woonkamer en kies voor koud licht op kantoor of in de werkruimte. Warm licht heeft de kleur van een brandende kaars en zorgt voor het gevoel van rust, ontspanning en gezelligheid terwijl koud licht een blauwe en heldere kleur heeft. Dit koude licht verhoogt de productiviteit wat de verlichting perfect maakt voor kantoorruimten of productieruimten. Kies daarom voor het type licht dat past bij jou en de doelstellingen van de ruimte. Er is eindeloos veel variatie in het type LED spots, de kleurenintensiteit en de lichtintensiteit waardoor er voor iedere ruimte wel een perfecte spot te vinden is. Zorg dus dat je kiest voor een spot die bij jou past!

Foto van Im3rd Media on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *