Simpele manieren om door middel van accenten het gevoel van je interieur te veranderen

Wil je graag je interieur een nieuwe look geven, maar heb je geen zin om grote veranderingen aan te brengen? Dan zijn accenten de oplossing voor jou! Met simpele veranderingen, zoals het vervangen van bankhoezen, bedspreien, kussens of het toevoegen van kunstwerken, kan je het gevoel van je interieur volledig veranderen. Door te spelen met kleuren, materialen en patronen kan je een geheel nieuwe sfeer creëren. Is jouw interieur ook toe aan een nieuwe look? Lees dan verder over hoe je met accenten de feel van je interieur kan veranderen.

Kleur toevoegen

Wil je graag meer kleur toevoegen aan je interieur, maar weet je niet goed hoe? Met accenten kan je op een subtiele manier kleur toevoegen aan je interieur. Denk bijvoorbeeld aan kleurrijke kussens op de bank, een kleurrijk vloerkleed ,een kunstwerk met felle kleuren aan de muur of een nieuwe bankhoes bijvoorbeeld.

Door te spelen met verschillende kleuren kan je een vrolijke en levendige sfeer creëren in je interieur. Let er wel op dat je niet te veel verschillende kleuren door elkaar gebruikt, anders kan het al snel te druk worden. Probeer te werken met een kleurenpalet van twee of drie kleuren die goed bij elkaar passen. Zo voeg je op een speelse manier kleur toe aan je interieur. Dus of je nou een rustig huis met neutrale kleuren wil of een huis met veel vibrante kleuren. Door accenten toe te voegen in deze kleuren verander je de complete feel van je interieur.

Functionele accenten toevoegen

Naast het toevoegen van kleur kan je ook functionele accenten gebruiken om het gevoel van je interieur te veranderen. Denk hierbij aan verlichting, decoratieve opbergers, planten of waterdichte bedspreien.
Met goede verlichting kan je bijvoorbeeld de sfeer in een ruimte bepalen. Kies voor warme en zachte verlichting om een gezellige sfeer te creëren, of juist voor heldere verlichting om een ruimte meer open en fris te laten ogen.

Decoratieve opbergers kunnen niet alleen praktisch zijn, maar ook een mooie toevoeging aan je interieur. Kies voor opbergers in een bijpassende kleur of materiaal om eenheid te creëren. Planten zorgen niet alleen voor meer groen in je interieur, maar hebben ook een positief effect op je gemoedstoestand. Kies voor planten in verschillende maten en soorten om je interieur op te fleuren en meer leven te geven. Kortom, door functionele accenten toe te voegen kan je het gevoel van je interieur op een subtiele, maar effectieve manier veranderen.

Foto door Medhat Ayad

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *