4 tips om je radiator mooi weg te werken

Wanneer je een nieuwe moderne radiator koopt, kies je waarschijnlijk voor een exemplaar dat niet alleen warmte afgeeft, maar er ook mooi en stijlvol uitziet. Woon je echter in een oud huis en beschik je nog over een oudere radiator of verwarming dan is dit meestal niet echt een aanwinst voor je interieur.

Maar: er zijn een paar hele handige tips die je kunt toepassen om je radiator op een mooie manier weg te werken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een eikenhouten ombouw maken van latten? Of van en metalen ombouw die al kant-en-klaar is voor je radiator? In dit artikel geven we je enkele tips.

1. Gebruik latjes voor de ombouw van je radiator

Een van de meest simpele manieren om zelf een ombouw voor je radiator te maken, is door aan de slag te gaan met houten latten. Kies een houtsoort naar jouw wensen of dat past bij de rest van interieur en het knutselen kan beginnen. Op deze foto op Pinterest zie je een goed voorbeeld van een houten radiatorombouw met latten. Hoe stijlvol en sfeervol ziet je radiator er ineens uit? Pinterest is sowieso een grote bron van inspiratie wanneer het gaat om DIY-projecten voor in huis.

2. Webbing is weer helemaal terug van weggeweest

Vroeger werd webbing volop gebruikt om je radiator mee weg te werken. Hoewel het materiaal met kleine gaatjes een hele tijd uit de mode is geweest, is het nu weer helemaal dé trend wanneer we het hebben over radiatorombouw. Webbing past namelijk heel goed bij de inrichtingen van nu waarin veel rotan, bamboe en andere natuurlijke materialen worden gebruikt. Zelfs in een strak interieur past webbing. Kies dan bijvoorbeeld voor webbing met een ander motief en een andere kleur, zoals wit, zwart of grijs. Zo is er voor ieder interieur een passende ombouw met webbing beschikbaar.

3. Radiatorombouw met bredere mdf-platen

Ben je heel handig? Dan is het aan te raden om zelf een ombouw te maken van zogeheten mdf-platen. Dat zijn platen die gemaakt zijn van geperst materiaal waardoor het niet krimpt of uitzet. Wat daarbij mooi meegenomen is, is dat dergelijke platen voordelig zijn waardoor je voor een paar tientjes al een mooie ombouw hebt gemaakt. Vervolgens kun je de platen ook nog in een kleur naar wens schilderen zodat het goed matcht bij jouw interieur. Dat kost even tijd en moeite, maar dan heb je ook wat.

4. Kies voor een kant-en-klare metalen ombouw

Heb je geen zin om te knutselen of ben je niet zo handig? Geen zorgen: ook dan hoef je niet tegen een ouderwetse radiator aan te kijken. Er zijn namelijk ook kant-en-klare metalen ombouwen te koop die je in de maat van jouw radiator kunt bestellen. Zo’n metalen ombouw blijft zitten met behulp van magneten en ziet er netjes en strak uit. Hier betaal je weliswaar iets meer voor dan wanneer je zelf aan de slag gaat, maar eerlijk is eerlijk: je hoeft er niet handig voor te zijn en dat is voor veel mensen ook wat waard.

Foto door EKATERINA BOLOVTSOVA

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *