Sfeervolle zomeravonden in de tuin

Als u komende zomer ’s avonds wilt genieten in uw tuin, zorgt u er dan in ieder geval voor dat de verlichting in orde is. De mogelijkheden voor wat betreft buitenverlichting zijn enorm.

Allereerst kunt u aan de achtergevel  een wandlamp plaatsen die u van licht voorziet als u op uw terras zit om een boek te lezen of om een spelletje te spelen. Denk hierbij aan de hoeveelheid licht die gewenst is en of u deze verlichting wilt kunnen dimmen.

Voor wat tuinverlichting aan gaat heeft u verschillende mogelijkheden, voor bijvoorbeeld langs een tuinpad heeft u functionele verlichting nodig om te kunnen zien waar u loopt, meestal wordt hier gebruik gemaakt van staande sokkels waarbij de lichtuitstraling naar beneden is.

Mocht u de schutting of verschillende bomen of begroeiing sfeervol willen uitlichten, dan zijn grondspots voor buiten uitermate geschikt. Dit type verlichting wordt onopvallend geplaatst in de grond en u heeft maximaal resultaat door het indirecte lichteffect op de schutting of stam van de boom.

Een trend van de laatste jaren voor op een terras bij uw tafel zijn vloerlampen en tafellampen voor buiten, zijn uiteraard volledig weersbestendig en los te plaatsen. Deze lampen beschikken over een snoer met stekker en kunnen eenvoudig worden aangesloten op een buitenstopcontact.

Voor welk type tuinverlichting u ook kiest, de installatie is minstens zo belangrijk en als het gaat om 230 volt verlichting adviseren wij u altijd gebruik te maken van een professionele elektricien of installateur. In het geval u niet beschikt over een 230 volt aansluiting buiten kunt u solar buiten -en tuinverlichting overwegen.

Solar lampen hebben een geïntegreerd zonnepaneel en werken volledig zonder kabels en aansluiting op het lichtnet. In praktijk is solar buitenverlichting eenvoudig door uzelf te installeren. Nadeel van dit type verlichting is dat u afhankelijk bent van de hoeveelheid zonlicht. Bij een volledig zonnige dag heeft u bijvoorbeeld bij Philips solar lampen uit het assortiment myGarden maximaal 6 uur verlichting ’s avonds.

buitenverlichting

philips mygarden

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *