ledlamp

Sfeervolle ledlamp verdrijft heimwee naar het peertje

Meer dan honderd jaar verlichtte de gloeilamp met zijn warme gele schijnsel onze huiskamers. Het was dus wel even wennen om in 2009, na ruim een eeuw trouwe dienst, afscheid te moeten nemen van ons o zo gezellige maar energievretende peertje. Milieuvriendelijke alternatieven zoals de halogeenlamp en niet te vergeten de spaarlamp kwamen er voor in de plaats. Vooral die laatste was menigeen een doorn in het oog. Killer en ongezelliger licht was bijna niet voor te stellen.

Halogeenlamp binnenkort verleden tijd
Nog geen tien jaar later moet nu ook de halogeenlamp het veld ruimen. De halogeenlamp is weliswaar vele malen zuiniger dan de gloeilamp en heeft hij bovendien een aanmerkelijk langere levensduur, toch is deze vorm van verlichting er uiteindelijk niet in geslaagd om zijn voorganger definitief op te volgen. De recente klimaatafspraken hebben ertoe geleid dat de halogeenlamp vanaf 1 september 2018 niet meer mag worden geproduceerd. Alleen de bestaande voorraden mogen vanaf die datum nog worden verkocht.

Led is de toekomst
Gelukkig hebben we met de ledlamp, mede dankzij de snelle technische ontwikkelingen, een waardige vervanger in huis. Een ledlamp is niet veel duurder in aanschaf dan de ouderwetse gloeilamp, hij is een stuk zuiniger dan de halogeenlamp en gaat ook nog eens veel langer mee. Al met al een duurzaam alternatief en, niet onbelangrijk, goed voor je portemonnee. Je bespaart met deze lamp namelijk ook op de energierekening.Tip: kies je daarnaast ook nog voor energie vergelijken, dan kun je al helemaal veel geld besparen.

Nieuwerwets gezellig
En voor wie denkt dat ledverlichting minder sfeervol is? Niets is minder waar. De eerste generatie ledlampen gaf weliswaar nog een ongezellig fel wit licht, tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere soorten wit, uiteenlopend van extra warm wit tot koud wit. Ook gekleurd licht behoort tot de mogelijkheden. Voor een aangename en rustige sfeer in je woonkamer kan je het beste kiezen voor warm wit. De verschillende lichtkleuren staan duidelijk vermeld op de verpakking.
Als het gaat om het creëren van de juiste sfeer is een goede dimmer natuurlijk onmisbaar. Let er bij aanschaf wel op dat de ledlamp ook daadwerkelijk is ontworpen om te dimmen. Al deze informatie kan je terugvinden op het doosje.

Mocht je nu nog steeds niet overtuigd zijn? Er zijn nog veel meer voordelen: een ledlamp wordt bijvoorbeeld veel minder warm, gaat door zijn robuuste vormgeving niet zo snel stuk en is rustiger aan je ogen. Ook nog beter voor je gezondheid dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *