thuiskomen

Thuiskomen in een winkel

Stel je staat in een pashokje met een jurkje en constateert dat hij op je heup te krap is, maar rond je borsten te groot. Of andersom. En je gaat weer terug door de hele winkel omdat je heel erg graag iets wilt kopen in deze winkel.

Dan heb je of een emotionele bui waarin je niet met lege handen thuis kunt komen. Of je voelt je thuis in de winkel.

Mrs. Marcos

Mrs. Marcos is een vrolijke vrouwenkledingzaak in de Sint Jacobsstraat in Vlissingen. Ik kom er zelden, omdat ik zelden kleding koop, maar het is een van mijn favoriete winkels. Dat komt niet eens door de jurken, schoenen en tassen. Het komt wel doordat zij hetzelfde behang hebben als wij in ons huis in Vlissingen. Ook de kussens herkende van onze bank en de rest niet had misstaan.

Thuisgevoel = Koopwens

Als een winkel leuk is ingericht, als ik me er thuis voel, heb ik veel sneller de neiging om iets te kopen. Zelfs als het om kleding gaat en ik nog steeds vast probeer te houden aan de 333-uitdaging. Zo hangt er een heel tof mosterdgeel vest in de kast van een mevrouw die de kleding die ze verkoopt zelf breidt op haar Oostenrijkse dakterras.

Het autobiografische huis

In januari had ik het over het autobiografische huis. Ik ben er van overtuigd dat een huis vol herinneringen fijner leeft, een huis wat als thuis voelt. Jouw huis en hoe jij je aankopen doet, gaat namelijk over jouw gevoel en emotie. Dat geldt voor kleding, interieur, de verpakkingen van voedsel etc.

En dat werkt ook andersom. Als jij je thuis voelt in een winkel, ben je sneller geneigd iets te komen. Dat kan komen door de inrichting, maar ook door een klik met de verkoper.

Bank

In de woonkamer staat een bank die ik kocht omdat we hem zagen in Bristol. Tijdens onze fietsvakantie van de oost naar de westkust van Engeland, sliepen we een nacht in de stad en struinden door de winkelstraat. De woonwinkel stond vol favorieten en de mevrouwen in de winkel waren superlief.

De bank zat toen fantastisch en wij waren euforisch. Inmiddels blijkt de bank helemaal niet zo goed te zitten, maar het verhaal maakt de bank waardevol.

Afbeeldingen zijn eigen foto’s

Geschreven door Eveline Mos


EVELINE MOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *