Wat is de beste stofzuiger?

Een stofzuiger is een item in het interieur welke we wekelijks en velen dagelijks gebruiken. Maar wat is de beste stofzuiger? En dan letten we daarbij niet alleen op prijs maar ook op gebruik en op geluid.

Tegenwoordig hebben we veel keuzes wat betreft een stofzuiger. Ga je voor een draadloze stofzuiger? Of nog moderner, voor een robotstofzuiger? Wil je een “ouderwetse” stofzuiger met zak of ga je voor zakloos? Wat de beste stofzuiger is, is afhankelijk van je wensen en je gebruik.

Welk type vloer?

De meesten van ons hebben tegenwoordig een gladde vloer zoals laminaat of een gietvloer. Dit geldt meestal voor de benedenverdieping. Boven hebben velen van ons nog vloerbedekking want geef toe, er is niets lekkerder dan ’s morgens uit je bed stappen en een zachte vloer onder je te voelen. Als jij dat ook hebt, moet je dus met je stofzuiger rekening houden met 2 soorten vloeren. Jouw beste stofzuiger moet dus voor beide vloeren geschrikt zijn.

Bij het kijken naar wat is de beste stofzuiger hebben we hier ook rekening mee gehouden.

Waar hebben wij onze beslissing op wat is de beste stofzuiger gebaseerd?

Allereerst hebben we gekeken naar de test van de consumentenbond. Zij testen elke maand ruim 200 stofzuigers. Hun test is dus up-to-date. Maar we hebben niet alleen naar de resultaten van deze test gekeken. We hebben ook op verschillende sites gekeken naar de reviews van mensen. Want je kan wel een stofzuiger testen, maar je moet hem eigenlijk dagelijks gebruiken om te weten of hij echt de beste is. Juist door elke dag de stofzuiger te gebruiken weet je hoe hij werkt. Maakt hij goed schoon en is hij handig in gebruik.

Top drie beste stofzuigers

We hebben onze top 3 op drie pijlers gebaseerd. De beste, de goedkoopste en de beste stofzuiger voor huisdierenharen.

Beste stofzuiger: Rowenta Silence Force RO7740EA

Deze stofzuiger is als beste uit de test bij de consumentenbond gekomen. Dat heeft vooral te maken met de stilte want de Rowenta Silence Force RO7740EA produceert het minste geluid. De AEG VX7-2-Dog produceert net iets minder geluid maar scoort een stuk lager op gebruiksgemak.

Naast zijn geluid is de Rowenta Silence Force RO7740EA een van de energiezuinigste uit de test. Wat ook een voordeel van deze stofzuiger is, is de stofuitstoot. De Rowenta Silence Force RO7740EA stoot bijna geen stof uit. Ook geven veel gebruikers aan dat ze blij zijn met alle hulpstukken die er bij de stofzuiger worden geleverd.

Deze beste stofzuiger heeft ondanks zijn goed resultaten wel 2 nadelen. Zo kan hij niet zo goed overweg met huisdierenharen en is de zuigbuis een beetje te kort voor lange mensen. Deze stofzuiger is ook net iets beter op een gladde ondergrond dan op tapijt.

Ondanks dat komt hij bij alle tests (prijs, vuil opzuigen, gemak, geluid) als beste stofzuiger uit de test.

Rowenta Silence Force Allergy+ RO7740 – Stofzuiger met zak

Als beste getest door de consumentenbond o.a. vanwege zijn stilte. De Rowenta produceert slechts 67 dB(A), een geluidsniveau dat nauwelijks een dagelijks gesprek overstijgt.

Beste stofzuiger voor huisdierenharen: Philips Performer Silent FC8785/09

Net als de Rowenta is de Philips Performer Silent FC8785/09 een erg stille stofzuiger. Hij produceert zelf nog 1 db minder. En deze stofzuiger van Philips heeft nog een groot voordeel, zeker in deze tijden: hij gebruikt weinig stroom.

In tegenstelling tot de Rowenta is de Philips Performer Silent FC8785/09 een kei op het tapijt. Hij zuigt dan ook met weinig moeite alle huisdierenharen uit je tapijt of vloerkleed. Daarbij stoot hij weinig stof uit wat goed is voor mensen met allergieën. Zeker ook door zijn allergie filter.

De Philips Performer Silent FC8785/09 kent ook een paar nadelen. Zo is hij groot. De stofzuiger heeft een inhoud van 40 liter. Dat maakt hem zwaarder om te tillen.

Philips Performer Silent FC8785/09 – Stofzuiger met zak

De stilste stofzuiger van Philips met maar 66 dB. Als beste uit de test voor het opzuigen van huisdierenharen.

Goedkoopste beste stofzuiger: AEGVX7-2-DB

De AEG VX7-2-DB is de goedkoopste beste stofzuiger. Wat betreft zuigkracht doet hij niets onder aan de 2 eerder genoemde. Ook wat betreft de stofuitstoot is hij echt niet minder. En dat allemaal voor een lager prijs dan de Rowenta en de Philips.

Helaas is de lagere prijs ook te merken in het ontwerp, want we lezen toch wel overal dat door zijn plastic body hij sneller stuk kan gaan dan andere stofzuigers..

AEG VX7-2-DB – Stofzuiger met zak – Stofzuiger met stofzak – Stofzuigers  – Blauw

Een goede koop voor een stofzuiger die niet dagelijks gebruikt wordt.

Verkrijgbaar bij

bol.com

Wij vinden dit dus de beste stofzuiger voor de 1e verdieping of de zolder. Een hele goede prijs voor een stofzuiger die niet dagelijks gebruikt wordt.

Nog een tips van onze zijde:

We hebben het allemaal weleens, een muffe lucht als we klaar zijn met stofzuigen. Dat kan door van alles komen maar gelukkig zijn er tegenwoordig middeltjes om dat op te lossen. Zo kan je gebruik maken van geurparels.

Deze zijn er in allerlei geuren. Van lavendel tot jasmijn. Je huis gaat er zo lekker van ruiken dat je bijna vaker de stofzuiger wilt pakken.

About Author

Als beste getest door de consumentenbond o.a. vanwege zijn stilte. De Rowenta produceert slechts 67 dB(A), een geluidsniveau dat nauwelijks een dagelijks gesprek overstijgt.

De stilste stofzuiger van Philips met maar 66 dB. Als beste uit de test voor het opzuigen van huisdierenharen.

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *