vtwonen.nl

Vitrinekast: verzamelplek of eyecatcher?

De vitrinekast.

In de meest woningen staat er wel een. Je hebt ze in alle soorten en maten. Modern glas, robuust hout, brocante of strak wit. Soms gedateerde kasten al dan niet voorzien van een leuk kleurtje maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze meestal vol staan, erg vol bedoel ik dan. Met servies, glaswerk, verzamelingen of zelfs complete keukenvoorraden. Wij zijn nu eenmaal gek op verzamelen, ondergetekende niet uitgezonderd ·. We willen nu eenmaal graag onze persoonlijke smaak en voorkeur voor mooie spullen laten zien. Daar is niets mis mee totdat je besluit je woning in de verkoop te zetten dan komt vanzelf de vraag: verzamelplek of eyecatcher?

In dit geval is het nu precies de juiste tijd om de inhoud van jouw kast eens kritisch onder de loep te nemen.  Verkopen is hard werken dus begin maar met uitruimen, opruimen, weggeven, weggooien of opslaan. De laatste punten zijn in ieder geval handig, staat alles alvast ingepakt klaar voor de verhuizing naar jouw nieuwe woning of het scheelt weer een doos of wat.

Een vitrinekast komt het beste tot zijn recht als het serviesgoed of glaswerk er netjes en gerangschikt bij staat en niet alles kris kras door elkaar. Zet het liefst geen spullen bovenop de kast. Die breken namelijk de zichtlijn waardoor het lijkt alsof de ruimte kleiner is. Bovendien geeft het ook al snel een rommelige indruk.

Gaat jouw persoonlijke voorkeur uit naar een kleurrijk en bont servies, je zou dan bijvoorbeeld het serviesgoed in een keukenkastje kwijt kunnen en het servies vervangen door mooie schalen, vazen of glazen of een combinatie hiervan.

Een kast vol met verzamelobjecten? Deze zijn erg persoonlijk. Een aspirant koper ziet alleen maar een hele volle kast staan en dat maakt nu eenmaal een rommelige indruk en leidt af van de ruimte waar de kast staat. Dit geldt eveneens voor vitrinekasten die in een werkkamer staan. Het is echt de moeite waard om die mooie verzameling of ordners vast op te bergen in verhuisdozen en daarvoor in de plaats een paar mooie vazen en schalen of gewoon een paar boeken neer te zetten.

Heb je de smaak te pakken dan kun je zelfs overwegen om de kast van een neutraal verflaagje te voorzien. Bijvoorbeeld Old White of Old Lace van Abbondanza krijtverf .

Voilà, je hebt een echte eyecatcher in je huis.

Heel veel succes!!

Carin

PS: Als verkoopstylist vertel ik jou graag wat de mogelijkheden zijn om ook jouw woning optimaal te presenteren voor de verkoop.

https://www.pinterest.com/carinvanamerong/tudorstyle-blog-vitrinekasten-verzamelplek-of-eyec/

www.facebook.com/carinvanamerongen

1e foto: vtwonen.nl

wooninspiratie.nl
wooninspiratie.nl
welke.nl
welke.nl
welke.nl
welke.nl
verftechnieken.nl
verftechnieken.nl
hetlinderhofje.blogspot.nl
hetlinderhofje.blogspot.nl
gigameubel.nl
gigameubel.nl
eenigwonen.nl
eenigwonen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *