steelstofzuiger

Het onmisbare onderdeel voor je schoonmaakrondje: de steelstofzuiger

Schoonmaken; niet bepaald het leukste klusje thuis. Toch hechten veel mensen die van interieurinrichting houden ook veel waarde aan een schoon en opgeruimd huis. Pas dan komt je interieur het beste tot zijn recht. Om het schoonmaken zo gemakkelijk mogelijk te maken en om je vloer in een goede conditie te houden, wil je graag een stofzuiger die makkelijk in gebruik is en die je vloer niet beschadigt. Herken je dit? Dan mag een steelstofzuiger in jouw huishouden niet ontbreken.

Bron: https://stofzuiger-info.nl/beste-steelstofzuiger/

Wat is een steelstofzuiger precies?

Enkele jaren geleden zag je in huishoudens overwegend traditionele stofzuigers staan. Je kent ‘m wel: de stofzuiger op wieltjes. Met draad en met stofzuigerzak. Jarenlang was dit de meest gangbare stofzuiger in ieder type huishouden. Die tijd is echter voorbij. Meer en meer zie je de steelstofzuiger terug in het washok, de schuur of de schoonmaakkast. Een steelstofzuiger is een snoerloze stofzuiger zonder wieltjes en zonder stofzak. Bovendien is de steelstofzuiger licht van gewicht en pak je ‘m er heel snel bij voor een snelle stofzuigklus. Dit zijn de allergrootste voordelen van een steel stofzuiger:

De voordelen van een steelstofzuiger

een steelstofzuiger heeft geen vervelende snoer

Heb je ooit met een traditionele stofzuiger gestofzuigd? Dan herken je vast wel het moment dat je de stekker uit het stopcontact schoot omdat de snoer niet lang genoeg was om aan de andere kant van de kamer te komen. Of dat er iemand haast struikelde over de strakgetrokken snoer. Allemaal van die kleine irritatiepunten waar je met een steelstofzuiger geen last van hebt. Een steel stofzuiger werkt namelijk op een accu die je na iedere keer stofzuigen opnieuw oplaadt in een oplaadstation. Op deze manier kun je vrijuit door je hele huis stofzuigen zonder dat je nog maar één keer van stopcontact hoeft te wisselen. Of dat je bang moet zijn voor een stekker die uit het stopcontact schiet.

Nooit meer betalen voor stofzuigerzakken

Wanneer een steelstofzuiger koopt, heb je daarna nooit meer extra kosten voor stofzuigerzakken. Een steelstofzuiger vangt het stof en de viezigheid namelijk niet op in een zak, maar in een bakje dat je steeds opnieuw kunt legen en daarna gemakkelijk terugplaatst. Je beseft het misschien niet, maar door de jaren heen kosten stofzuigerzakken je best het nodige geld. Ga maar eens na. Deze kosten maak je bij een steelstofzuiger niet meer. En dat is fijn voor de portemonnee.

Je krijgt er altijd een kruimeldief bij

Voor de interieurliefhebbers en meubelliefhebbers is dit het misschien wel het allergrootste voordeel. Iedere steelstofzuiger heeft namelijk een geïntegreerde kruimeldief die je heel gemakkelijk loskoppelt van de stofzuiger om vervolgens je bank, stoelen, bed en andere meubels vrij te kunnen maken van viezigheid en stof. Nooit meer een hele stofzuiger die je moet optillen of een slang die in de weg zit wanneer je jouw meubels stofvrij wilt maken, maar gewoon een kleine handzame kruimelzuiger waarmee je heel snel en efficiënt je meubels schoonmaakt.

Bovendien worden veel steelstofzuiger geleverd met een speciale meubelzuigmond. Dit is een minder brede zuigmond. Het voordeel hieraan is dat de zuigkracht geconcentreerd is op een kleiner oppervlak. Zo haal je bijvoorbeeld gemakkelijker viezigheid en stof uit stoffen meubels. Deze meubelzuigmond kun je vaak zowel op de steelstofzuiger als op de kruimeldief zetten.

Tot slot

Is je stofzuiger in de toekomst kapot of toe aan vervanging? Dan weet je nu dat je niet alleen meer de keuze hebt uit traditionele stofzuigers met wielen, een snoer en een stofzak, maar ook uit steelstofzuigers zonder draad, stofzak wielen en mét kruimeldief. Aan jou de keuze 😉

Foto door Liliana Drew via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *