Royal Delft en Schiffmacher Tattoo Heritage presenteren: Schiffmacher Royal Blue Tattoo

Inkt verbindt. Gelaagd, diepgeworteld en met respect een ode aan het Delfts Blauw en de kunst van het tatoeëren. Een unieke samenwerking tussen twee traditionele ambachten uit een oude wereld. Overzees hier naartoe gehaald vanuit het oosten. Rijk aan cultuur, traditie en symboliek. Kunstvormen die eenmalig handmatig worden aangebracht. Met naald in de huid of met penseel op het biscuit. Schiffmacher Royal Blue Tattoo is een verhaal over geloof, hoop en liefde. Samengesteld uit exclusief ontworpen handgeschilderde objecten. Ontworpen door Henk Schiffmacher en aangevuld met items en verhalen uit zijn omvangrijke collectie.

Delfts Blauw aardewerk en tatoeages is misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie, echter hebben ze meer gemeen dan gedacht. Er zijn parallellen te vinden in onder andere oorsprong, betekenis, ambacht en meesterschap. Met Schiffmacher Royal Blue Tattoo komen deze twee onverwachte werelden samen in een verrassende expositie. Speciaal voor deze samenwerking heeft Henk Schiffmacher met de meester-schilders van Royal Delft een aantal unieke objecten gemaakt, waar de twee werelden elkaar letterlijk raken. Door de samenwerking tussen Royal Delft en de Schiffmacher Tattoo Heritage ontstaat opnieuw bewustwording over ambacht, symboliek en tradities, en komen verschillende doelgroepen met elkaar en met nieuwe werelden in contact.

Tatoeëerder en kunstenaar Henk Schiffmacher heeft in zijn leven niet alleen ontelbare kunstwerken gemaakt, hij heeft er wereldwijd ook tienduizenden verzameld. Bij elkaar gebracht uit pure nieuwsgierigheid en uit liefde en respect voor de tattoo als interculturele kunstvorm en communicatiemiddel. Met alle bijhorende verhalen en diepgaande kennis.

Een persoonlijk ingesproken audiotour neemt je mee op reis tussen twee werelden in een verhaal over geloof, hoop en liefde als inhoudelijke rode draad. Een randprogrammering bestaande uit schilderworkshops, masterclasses, lezingen en een boek, vullen de expositie aan. Schiffmacher Royal Blue Tattoo wordt op 28 november geopend en is tot en met 15 maart voor publiek te bezichtigen.

Over Royal Delft

Royal Delft, opgericht in 1653, is dé toonaangevende producent van handgemaakt en handbeschilderd Delfts Blauw aardewerk. De collectie omvat zowel traditioneel als inspirerend modern Delfts Blauw. Jaarlijks ontvangt de Royal Delft Experience 140.000 bezoekers vanuit de hele wereld die het unieke ambacht van Royal Delft komen bewonderen. Wij zijn trots op de hoge kwaliteit van onze producten.

Over Schiffmacher Tattoo Heritage

Om het waardevolle en unieke culturele erfgoed van Henk Schiffmacher en zijn tattoo art te ontsluiten, toegankelijk en zichtbaar te maken voor de generaties van nu en van straks, is de Schiffmacher Tattoo Heritage opgericht. Ten behoeve van internationale kennisuitwisseling over betekenis, rituelen en verhalen die anders verloren dreigen te gaan. De aandachtsgebieden ‘collection, art & craft, academy en library’ bieden kansen voor onverwachte samenwerkingen en crossovers.

www.royaldelft.com
www.schiffmacher-tattoo-heritage.comAbout Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *