Rommel

Een van mijn talenten is het creëren van rust en ruimte.
Wanneer ik ergens binnen kom, zie ik in een oogwenk waar knelpunten zitten qua rommel en chaos en weet al snel hoe die zouden kunnen worden opgelost.

Misschien gek maar het stof mag, afgezien van een enkele week per maand, naar hartenlust rond dwarrelen in mijn huis, de ramen kunnen vol zitten met vette vingers en de wc is wellicht ook niet altijd steriel te noemen maar rómmel vind ik vreselijk!

Daarnaast echter, ben ik ook een echte verzamelaar en heb ik een neus voor moois. Plaatjes uit tijdschriften, vondsten uit de uitverkoop of kringloop, schelpen, stenen, mooie lapjes, kussens, knutselspulletjes, rollen inpakpapier en zelfs vuilnisvondsten en een heus vogelnestje.

Je zult begrijpen dat deze twee talenten elkaar ‘bijten’. Houden van rust maar ondertussen van alles het huis binnenslepen. Dit maakt dat ik waarschijnlijk beter kan opruimen dan de archivaris van het natuurhistorisch museum. En dit moet natuurlijk wel stylish verantwoord gebeuren, een plastic onder-het-bed-schuif-bak komt er bij mij niet in.

De kast in de woonkamer is gebouwd rondom 10 grote houten bakken (aan de binnenkant voorzien van een mooi kleurtje en boordevol lego, playmobil, houten blokken, meccano). In twee kleine oude koffertjes bewaar ik tijdschriften en de mutsen en sjaals liggen netjes opgeborgen in bakken boven de kapstok, voorzien van een nutteloos doch decoratief industrieel emaille nummerplaatje. M’n grote hoeveelheid knutselspullen liggen netjes weggeborgen in een oude ‘&Klevering’ kast en de kinderen knutselen heerlijk met de spullen uit een oude Zweedse klepbank.

opruimenrommel

Volgende maand gaat m’n website de lucht in. Binnen het land van de vele interieurstylisten probeer ik onderscheidend te zijn. Het zal je niet verbazen dat rust en ruimte daarin sleutelwoorden worden.

Blog Corrina Pauw studio Coco i.o.

 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *