Pimp je wc ruimte

De wc ruimte, het kleinste kamertje in ons huis waar we toch met enige regelmaat wat tijd in doorbrengen. Deze ruimte heeft zeker niet de hoogste prioriteit wanneer we het hebben over design van het interieur. Toch zou de wc ruimte best wat hoger op de prioriteitenlijst mogen staan aangezien meer van je gasten in huis het toilet zullen zien dan bijvoorbeeld je slaapkamer. Doe daarom eens gek en pimp je wc ruimte om je huis meer karakter te geven.

Ideeën voor de wc ruimte

Het probleem met een wc ruimte is dat je niet heel mogelijkheden hebt door de beperkte ruimte. Dat is op zich niet erg want we willen deze kamer er best wat leuker uit laten zien, maar de functionaliteit blijft voorop staan. Het moet natuurlijk niet moeilijker worden om je behoefte in deze ruimte te kunnen doen. Als we het over design ideeën voor het toilet hebben dan focussen we ons in de eerste plaats dan ook op de mogelijkheden om het onszelf en onze gasten zo comfortabel mogelijk te maken.

Hygiëne staat voorop

Laten we voorop stellen dat we een wc er nog zo mooi uit kunnen laten zien als deze kamer niet schoon is dan zal het altijd een onaangename ervaring blijven om korte of langere tijd in de ruimte te verblijven. Zorg er dan ook voor dat de wc ruimte altijd goed schoon gehouden is. Dit lijkt logisch maar beïnvloedt in zekere zin wel wat de mogelijkheden zijn voor het pimpen van de wc ruimte. Het lijkt namelijk misschien een goed idee om lekkere warme voeten te hebben door de vloer van tapijt te voorzien, maar in de praktijk zijn er nogal wat mensen (voornamelijk mannen) die weleens naast de pot mikken en dan is dat tapijt opeens niet meer zo’n goed idee.

De muren en de vloer

De meest overduidelijke dingen waarmee we wat karakter in het toilet kunnen aanbrengen zijn natuurlijk de muren en de vloer. Je kunt hiermee twee kanten op. Namelijk een stijlvolle traditionele look met mooie tegels op de muren of de vloer of iets minder traditioneel waarbij we de muren in vrolijke felle kleuren verven om de ruimte wat op te fleuren. Deze beslissing hangt natuurlijk van je eigen karakter af en hoe de rest van het interieur in je woning eruit ziet. Je budget voor het pimpen van je wc ruimte zal ook meespelen aangezien de muren en vloeren van dit kleine kamertje van natuursteen voorzien toch ook snel op kan lopen qua kosten.

Het toilet zelf

Ook met het toilet zelf kan je natuurlijk het design van de wc ruimte veranderen. Er zijn best wel wat verschillende vormen wc potten te verkrijgen die een totaal andere look aan de ruimte kunnen geven. Wanneer je niet zo ver wilt gaan als de wc pot compleet vervangen kan je er ook voor kiezen om enkel de wc bril te vervangen. Deze zijn in allerlei verschillende kleuren te verkrijgen en ook met stijlvolle of vrolijke patronen. Hiermee pimp je de wc ruimte snel en makkelijk.

Accessoires

De finishing touch aan een wc ruimte geef je door de accessoires die je daar gebruikt. Je kan bijvoorbeeld bloemen en planten in de ruimte plaatsen om het een fris en fruitig uiterlijk te geven. Een ander leuk idee is om interessant lees materiaal op de wc te leggen of mooie schilderijtjes op de muur te hangen. Dit zullen je gasten zeer op prijs stellen wanneer zij onverhoopt een grotere boodschap op je wc moeten doen. Zo zorg je ervoor dat ook het kleinste kamertje in je huis er stijlvol uitziet.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *