relaxen

Relaxen.

Elke man droomt weg in een relax fauteuil en ziet deze ook graag in het interieur staan. Bijna elke vrouw heeft een hekel aan een relax fauteuil omdat het ontwerp vaak oubollig is en dus niet in het hedendaagse interieur past. Ik denk dat de meeste vrouwen wel weten waar ik het over heb.

Tegenwoordig zie je hele hippe fauteuils (vintage of industrieel) maar denk ook aan de bekende ontwerpers zoals Van der Rohe met de Barcelona Chair. Zelf vind ik dat de trendy fauteuils niet altijd  lekker zitten. Het design is leuk maar het comfort laat vaak te wensen over.

Maar wat doe je als dat leuke nieuwe stoeltje toch niet lekker zit? Dat heeft namelijk een vriendin van mij meegemaakt. Ze kocht een stoeltje ergens midden in het land en heeft toch wel een beetje spijt dat ze het gekocht heeft. Hij zit niet echt lekker. Het heeft een harde zitting en de rugleuning staat wel erg ver naar achter waardoor je een kussentje nodig hebt om nog enigszins normaal naar de tv te kijken. Nu kunnen we een stukje van de voorpootjes afzagen om wat rechter op te zitten maar dat is toch ook niet de bedoeling. Het houdt de gemoederen wel bezig , want elke keer als ik daar kom hebben we het er weer over. Ik stelde nog voor om De Stoel (zo noem ik het maar want dan weet iedereen bij ons waar we het over hebben) over te nemen maar dat vond mijn man geen goed idee want die vindt het ook niet lekker zitten.

Ik vraag me dan af of je een stoel mag ruilen als deze niet lekker zit. Mag je een fauteuil een paar weken uitproberen om te kijken of het wat is, net zoals een matras? Ik denk het dus niet. Het is dus zeer belangrijk om je goed te laten informeren over dit soort issues.

Ja en wat De Stoel betreft, hij blijft voorlopig staan en met wat aanpassingen (zoals 3 kussens en een paar afgezaagde poten) moet ze het er maar mee doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *