tv wegwerken

HOE VERBERG IK MIJN TELEVISIE?

Een blog vol met tips voor het wegwerken van je TV.

We kunnen niet zonder televisies! En ja, de televisies zijn de laatste jaren mooi dun geworden maar ook stukken groter dan ooit. Ze leveren prachtig beeld om naar te kijken, maar die televisie zelf staat echt niet fraai in je interieur. Het is toch een groot dood zwart object in je woonkamer of slaapkamer. Daarover nadenkend vroeg ik me af hoe je de TV als het ware kunt ‘wegwerken’ op het moment dat je niet kijkt. Of kun je de TV anders presenteren waardoor deze minder opvalt? Dus op zoek naar de oplossingen hiervoor:

TV wegwerken in een kast met (schuif) deur

Gezien op de laatste VT-wonenbeurs in de VT-wonen stand, een stoere kastenwand met een schuifdeur. Kijk je televisie dan schuif je hem naar rechts in onderstaand geval. En kijk je niet, dan schuif je de deur naar links voor de TV. Hoe eenvoudig?

tv wegwerken

www.vtwonen.nl

Hieronder een voorbeeld van een transparantere schuifdeur:

Of je ‘verstopt’ je televisie in een nis boven de open haard met een schuifdeur ervoor. Als de schuifdeur dicht is, zie je werkelijk niks en lijkt de schouw hieronder juist strak en rustig met enkel aandacht voor de open haard. Vaak zie je TV en haard boven elkaar maar daarmee doe je de haard onrecht aan. Dus dit zou een mooie oplossing kunnen zijn.

HOE VERBERG IK MIJN TELEVISIE?

www.nytimes.com

WEG DRAAIBAAR

Hoe creatief bedacht: een TV die in 2 verschillende ruimtes gebruikt kan worden door de televisie rond zijn as te draaien.

tv wegwerken

www.decolt.com

TV-LIFT

tv lift

(Gevonden op Pinterest)

Je kan deze zelf maken: klik hier

Dit is natuurlijk een prachtige oplossing. Je pakt je afstandsbediening en je televisie komt uit de kast omhoog of verdwijnt er juist weer in. De enige randvoorwaarde is dat je kast hoog genoeg moet zijn om de TV te herbergen.

tv meubel

www.homelmg.nl

Er bestaan ook systemen waarin de kast schuin de kast in verdwijnt waardoor je kast lager kan zijn dan de hoogte van je TV.

Aan het voeteneind van je bed kun je een TV-meubel met lift plaatsen. Overdag een rustig kastje, ’s avonds een TV-meubel.

tv bed
tv bed lift

(Gevonden op Pinterest)

NIET ECHT UIT BEELD MAAR WEGVALLEND IN DE ACHTERGROND

Als je de achterwand achter de TV donker maakt, dan valt de televisie meteen een stuk minder op. Helemaal als deze iets wegzakt in de achterwand. Doordat de open haard in een witte contrasterend blok zit, valt de haard hier veel meer op en gaat er minder aandacht naar de TV.

tv in muur

www.welke.nl

NIET ECHT UIT BEELD MAAR ALS SCHILDERIJ

Rond de kerst kwam ik in Goes terecht in een horeca gelegenheid en daar hing de TV in een gouden schilderijlijst aan de muur.
 

tv kunstwerk

Dit is ook een manier om de televisie  quasi weg te werken.
En na wat gesnuffel op pinterest blijkt dat ze in Goes niet de enige zijn:

tv kunstwerk zwart

www.decoholic.org

tv kunstwerk goud

www.decoholic.org

TV ALS OBJECT

Tijdens de Dutch Design Week (www.DDW.nl ) kwam ik – in het van Abbe museum in Eindhoven – dit originele TV-meubel tegen. Het past eigenlijk helemaal niet in deze blog. Maar ik wilde hem toch laten zien. Wat hier gebeurt is dat de TV met de pianokast een waar object wordt. Dat juist zo origineel is, dat het niet meer enkel een televisie is. Helaas weet ik de naam niet meer van de kunstenaar want de credits zijn uiteraard voor hem/haar.

tv piano

Groetjes en tot volgende maand.

Marie-Jose

puur binnen
  1. m. 06-41789352 e. [email protected] w. www.puurbinnen.nl

Onze update over de TV wegwerken: http://www.interieurinspiratie.nl/de-tv-wegwerken-anno-2019/ inclusief de nieuwe samsung.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *