Relaxed de zomer door

Relaxed de zomer door

4 gouden tips voor een relaxte zomer

De zomer in Nederland is in volle gang. In de winter vragen we ons al af wat voor zomer het gaat worden. Tot nu toe zijn we al flink verwend op hele mooie dagen. We houden ons hart al vast voor de nazomer, want pessimisme is voor Nederlanders tweede natuur en denken we al dat we in augustus natte records gaan breken. We zullen het meemaken, niks is zo veranderlijk als het weer.

Voor de mensen die niet hele dagen kunnen bakken in de zon hebben we hier 4 tips om relaxt de zomer door te komen.

Tip 1 Voorkom ergernis

Niks is vervelender dan, na een gezellig zwoele natafelsessie in de tuin, op zoek te moeten gaan naar muggen, vliegen en andere insecten, voordat je wilt genieten van je nachtrust. De een kan er beter tegen dan de ander, maar feit is dat muggen zich graag storten op mensenvlees. Bij voorkeur mensen in ruste. Laten wij daar nu net op wachten, want wij hebben ons huis hermetisch afgesloten met horren. Een plisse hordeur voor je schuifdeur of openslaande deuren is niet alleen heel functioneel, maar staat ook heel mooi afgewerkt. Relaxt toch; lekker barbecueën in de tuin zonder je zorgen te hoeven maken over muggenbulten de volgende ochtend.

Tip 2 kleine interieur aanpassingen

Met een paar kleine aanpassingen in je interieur tover je je huis om tot een heerlijk relaxt vakantiehuisje. Overgordijnen vervang je door luchtige witte inbetweens met een mooie waveplooi. Zo creëer je gelijk een heel ander effect. Ook de sierkussens op je bank laat je in de zomer even achterwege of vervang ze door zomerse pasteltinten.

Tip 3 schaduw

In de schaduw verkleuren dingen niet. Zowel je huidje als je interieur verschieten niet in de schaduw. Je doet dus langer met je bank wanneer je je ramen en kozijnen uitvoert met zonwering. Ook kun je met zonwering mede het klimaat in huis regelen. Rolluiken hebben bijvoorbeeld een isolerende eigenschap. Dat betekent dat als je de rolluiken in de zomer overdag dicht houdt de warmte buiten blijft. In de winter is het juist andersom en blijft ’s nachts de kou buiten wanneer de luiken gesloten zijn.

Tip 4 tuinleven

Zorg dat je het in je tuin of balkon net zo fijn hebt als in huis. Heb je een romantisch of een strak interieur, voer deze stijl dan door in je tuin of balkon, zodat je zo lang mogelijk kunt genieten van het buitenleven.  Doe dit met bijvoorbeeld een tuinposter of met je loungeset. Ook is er veel kunst geschikt om in de tuin te zetten.

Geniet nog van een lange, zwoele, gezellige en mooie zomer!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *