grohe water sensor

Grohe water sensor, alarmeert bij water

Wat had ik graag eerder deze sensor gehad.

Ik heb van een vriendin die ging samenwonen een aantal items overgenomen. Gordijnen, het fornuis maar ook de wasmachine. De wasmachine had een aantal weken in onze oude garage gestaan dus voordat ik hem ging gebruiken heb ik hem samen met een vriendin goed schoongemaakt. Vooral de filter zat goed vol dus deze hebben we een goede sopbeurt gegeven. Daarna hebben we de machine aangezet. En zeker de 1e minuten naar het klepje van de filter gekeken om te zien of alles nu schoon was en de machine daar niet ging overstromen. Omdat alles er goed uitzag zijn we weer verder gegaan met andere klusjes in het huis.
Op een gegeven ogenblik moest ik iets pakken uit de badkamer en bleek de hele vloer blank te staan. In eerste instantie dachten wij aan de filter maar aan de voorzijde was alles droog. Het bleek dat het rubbertje uit de kraan poreus was. En als het water liep dus eigenlijk gewoon langs de slang naar beneden. Gelukkig zagen we het op tijd en waren we gewoon thuis.

Grohe Water sensor

De techniek van tegenwoordig heeft hier op ingespeeld. Grohe heeft namelijk een water sensor ontwikkelt. Een klein apparaatje welke je naast je wasmachine plaatst en welke je waarschuwt als er water overloopt. 

Ik mocht er een testen en dat deed ik met alle liefde. Voelde mij weer net een klein kind, spelen met water.

De installatie is makkelijk. Je download een app en deze koppel je aan de sensor. Je krijgt via de app een bericht als er sprake is van wateroverlast. En niet alleen dat je kan ook de onder en boven temperatuur invullen. Zo bespaar je je leidingen als het vriest maar kan je ook de luchtvochtigheid in de gaten houden. Mooie manier om schimmel te besparen.

Ik vind het een super fijne gedachte dat ik nu op afstand gewaarschuwd wordt als mijn wasmachine overstroomt. Dan kan ik snel actie ondernemen om verder schade tegen te gaan. Niet alleen bij mezelf maar ook bij mijn beneden buren. Niets is vervelender om door water op meerdere plekken schade te hebben. Zeker niet als je het op een hele eenvoudige manier kan voorkomen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *