zelfklevende pvc vloer

Pvc vloeren leggen: pvc click laminaat of zelfklevend pvc

Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer zijn er eindeloos veel mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een traditionele rechte plank, een klassieke visgraat vloer of een industriële betonlook. Met een pvc vloer is het allemaal mogelijk. Het is daarom niet voor niets één van onze favoriete vloeren. Een pvc vloer is verkrijgbaar in talloze decoren en heeft een boel voordelen. De belangrijkste keuze is: ga je voor pvc click laminaat of een zelfklevende pvc vloer? Wij zetten de voordelen voor je op een rijtje.

De redenen om voor pvc te kiezen

Pvc vloeren zijn de laatste jaren een stuk realistischer geworden en bieden vele voordelen ten opzichte van een houten of betonnen vloer. Doordat de vloeren zijn gemaakt van kunststof, zijn ze nagenoeg waterbestendig. Daarnaast zijn ze gemakkelijk schoon te maken en dankzij de nieuwste technieken lijken ze ook nog eens levensecht. Het grootste voordeel is misschien wel de sterke slijtlaag, waardoor je er vanuit kunt gaan dat je jaren van je nieuwe vloer kunt genieten. Zelfklevend pvc is de meest ideale vloer voor vloerverwarming, maar vloerverwarming kan ook uitstekend gecombineerd worden met pvc click laminaat.

Het grootste verschil tussen pvc click laminaat en zelfklevend pvc

Zoals inmiddels duidelijk is zijn er twee verschillende typen pvc vloeren verkrijgbaar. We maken onderscheid tussen pvc click laminaat en de zelfklevend pvc vloer. Pvc click laminaat vloeren zijn voorzien van een klikverbinding. De stroken vergrendelen middels een klikverbinding in elkaar. Of je nu wel of geen ervaren klusser bent, een pvc click laminaat vloer is eenvoudig zelf te leggen. Door de kurken onderlaag heeft deze vloer daarnaast een egaliserende werking, waardoor je de vloer over kleine oneffenheden kunt plaatsen. Bij zelfklevend pvc is het daarentegen noodzakelijk om de basisvloer eerst te egaliseren. De stroken worden namelijk direct op de basisvloer verlijmd. Dit maakt zelfklevend pvc een enorm stille vloer. Een ander voordeel van zelfklevend pvc is het feit dat de stroken bij beschadigingen eenvoudig te vervangen zijn.

Voor iedere woonstijl een passende vloer

Binnen de Ambiant vloeren collectie vind je de nieuwste trends op het gebied van laminaat, pvc en tapijt. Of je nu gaat voor click pvc of een plak pvc vloer, de karakteristieke uitstraling en warmte van onze pvc vloeren zullen je versteld doen staan.

Foto door Max Vakhtbovych via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *