portet schilderij

Portret schilderij

Een portret schilderij in je interieur, wat is hier de meerwaarde van?

Een portret schilderij in je interieur kan erg leuk zijn. Een foto of poster zie je al vaak in het interieur, maar een schilderij of portret kom je eigenlijk minder tegen. Toch heeft zo’n kunstwerk een sfeervolle uitstraling. Het is niet alleen decoratief, maar vertelt tevens een verhaal. Wij vertellen je meer over portretten en wat de meerwaarde is van een portret schilderij in je interieur. Lees snel verder voor meer informatie over het portret schilderij. 

Portretten

Een portret schilderij is ook wel een schilderij van iemands gezicht. Portretten werden al ver voordat de camera bestond gemaakt. Zo geven geschilderde portretten een indruk van hoe belangrijke historische personen er precies uitzagen. Met een portret kun je vrijwel alle kanten op. Zo kun je kiezen uit een omgevingsportret, klassiek- en expressief portret en nog diverse andere portretten. Vooral expressieve portretten worden vaak aan de muur gehangen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van veel kleuren, make-up en diverse andere versieringen. Maar wat is precies de meerwaarde van een portret schilderij in je interieur? 

Het is erg kunstzinnig

Als je een schilderij aan de muur hangt, zorg je al voor meer sfeer in je woning. Ook kun je die ene lege plek aan de muur opvullen. Een schilderij maakt niet alleen jouw interieur compleet, maar heeft ook een positieve invloed op je lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Een schilderij is doorgaans erg persoonlijk en zegt ook iets over jouw karakter. Een kunstwerk aan de muur is een mooie sfeermaker, maar het moet uiteraard wel bij je interieur passen. Dit maakt dat de kleuren in je portret schilderij een belangrijke rol spelen. Als je veel sobere kleuren in je interieur hebt, kun je juist kiezen voor een gekleurd portret schilderij. Zo zorg je voor meer contrast. Een portret schilderij heeft elk interieur iets kunstzinnigs te bieden. Of je nu voor een groot of klein schilderij kiest, een schilderij zal altijd wat extra’s aan je ruimte toevoegen. 

Het kan zorgen voor de juiste verhouding

De afmetingen van je portret schilderij kunnen er voor zorgen dat er een verbinding wordt gemaakt tussen de verschillende meubels in je ruimte. Hoe dit precies werkt? Een vloerkleed zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat meubels met elkaar verbonden worden, zodat er een mooie algehele uitstraling ontstaat. Waar je het portret schilderij aan de muur plaats, is daarom zeer bepalend. Zorg er dus voor dat je het schilderij niet te hoog hangt, zodat de algehele verhouding klopt. 

Conclusie

Een portret schilderij is een weinig gebruikte vorm van decoratie, maar voegt zeker iets bijzonders toe aan je ruimte. Niet alleen kunnen portret schilderijen je interieur ophalen, ze hebben ook een positieve invloed op je geestelijke en lichamelijke gesteldheid. Een portret schilderij kopen is het dan ook zeker waard. Wil je ook jouw interieur naar een hoger niveau tillen? Je kunt een portret kopen, maar een portret laten schilderen zal veel persoonlijker zijn. Zodra vrienden of familie dan langskomen, laat je meteen een goede indruk achter.

Foto door cottonbro via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *