Plannen voor een nieuwe badkamer

Wij wonen nu 5 jaar in ons huis en zijn heel erg blij met de keuze die we toen hebben gemaakt. Twee jaar geleden hebben we de keuken en de zolder verbouwd waardoor er nog maar 1 ding op onze wensenlijst staat: een nieuwe badkamer.

Inventarisatie nieuwe badkamer

Dit komend jaar gaan we ons oriënteren op een nieuwe badkamer. Ik ben dan ook al volop aan het rondkijken voor badkamerinspiratie. Met 6 personen in een gezin zijn er namelijk veel wensen waar rekening mee gehouden moet worden. 

Wens nummer 1: Dubbele wasbak

Dit is een wens die we allemaal hebben: een dubbele wasbak met veel opbergmogelijkheden. 

Gelukkig gaan we hier in huis heel erg verspreid de deur uit, waardoor er nooit file in de badkamer is. De enige die nog weleens file kan veroorzaken is onze 14 jarige dochter, die er erg lang over doet om zich klaar te maken. ‘s Morgens een uur bezig zijn met je haar en make-up is volgens haar geen overbodige luxe maar een noodzakelijk iets. 

Nu hebben we maar 1 wasbak en een kleine spiegel dus als we deze zouden verdubbelen zijn we al een heel eind met het oplossen van dit fileprobleem. 

Daarbij merken we, nu de kinderen ouder zijn, dat er ook meer producten nodig zijn. Er komen toch meer make-up producten en voor de heren komen er steeds meer parfummetjes. Een goede kast met veel opbergmogelijkheden is dus geen overbodige luxe. 

Wens nummer 2: Lekker douchekop

Nog een wens die we gezamenlijk hebben. Een makkelijke wens, want we willen allemaal een inloopdouche met een lekkere douchekop.Een douche waarin je de ruimte hebt. Waar je eventueel met zijn tweeën zou kunnen staan, zoveel ruimte zouden we graag willen. 

Wij hebben een redelijk grote badkamer dus een grote inloopdouche is zeker te realiseren. Zeker als we een besluit nemen over wens 3.

Wens nummer 3: Een bad?

Er zijn drie personen die bij een nieuwe badkamer het bad weer terug willen hebben. Daarbij zijn er drie die liever dan meer ruimte hebben voor bijvoorbeeld die grote inloopdouche. 

Voorheen hadden mijn dochter en ik het sowieso verloren want tot een maand geleden was het 2 tegen 6. Echter mijn oudste zoon werkt tegenwoordig best veel en heeft hierdoor soms wat last van zijn rug. Hij heeft nu ontdekt hoe lekker het bad is en we hebben er dus een voorstander bij. 

Als we straks een nieuwe badkamer gaan laten uitwerken zullen we beide opties laten tekenen en op basis daarvan zullen we dan een besluit nemen. 

Wens nummer 4: De kleur?

Dit is een beetje een aparte. Dit heeft namelijk te maken met de basis van de badkamer. Mijn man en ik zouden namelijk wel graag wat kleur willen toevoegen in de badkamer. Wel uitgaan van een neutrale basis maar wel net iets extra’s toevoegen. 

De standaard badkamers zijn mooi, maar wij houden van net dat beetje extra. Wij hebben veel kleur in huis en willen dat dus ook in de badkamer. Persoonlijk zou ik het leuk vinden om iets met tegels te doen of te kiezen voor een badkamermeubel in een bijzondere kleur. 

Zoals je ziet zijn we er nog niet helemaal uit en gaan we de komende tijd nog even verder puzzelen. Zodra de wensen duidelijk zijn gaan we naar een expert zoals de sanitairwinkel en gaan we kijken wat er echt mogelijk is. 

Foto bron: Sanitairwinkel

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *