3 oplossingen voor veelvoorkomende problemen in het huishouden

Bijna niemand vindt het huishouden leuk om te doen. Nog vervelender is het als je tegen bepaalde problemen aanloopt, zoals het verdwijnen van sokken. Wil je weten hoe je deze dingen en andere veelvoorkomende problemen oplost? Lees dan snel verder.

Verdwenen of gescheurde lingerie of sokken

Je kent het vast wel: opeens ben je een sok kwijt. Dit is extra vervelend als je houdt van sokken met kleurtjes en prints. Het is altijd een mysterie waar de tweede sok is gebleven. Gelukkig is voor dit probleem een makkelijke oplossing. Maak gebruik van waszakjes. Naast dat je hierdoor je sokken niet meer kwijtraakt, bescherm je je sokken hierdoor ook. Hierdoor is een waszakje ook ideaal voor kwetsbare kleding, zoals lingerie. Er zijn zelfs speciale bh zakjes, waardoor je bh extra beschermd is. Lees daarnaast altijd goed op welke temperatuur je jouw lingerie mag wassen en of het in de droger mag. Een veelvoorkomende oorzaak van gescheurde lingerie is namelijk dat het in de droger wordt gedaan, terwijl dit niet volgens het label mag. Check dit dus goed van tevoren. Sommige lingerie mag je zelfs niet wassen, maar moet je met de handwas doen. Veel badkleding kan je ook liever niet in de droger stoppen.

Het drogen van je kleding

Maak je graag gebruik van de droger, omdat het drogen op een wasrek zo lang duurt? Dan is er een nieuwe ideale oplossing waar je gebruik van kunt maken. Tegenwoordig kun je namelijk een elektrisch wasrek aanschaffen. Zo is je kleding een stuk sneller droog! Bovendien is dit een stuk duurzamer dan een droger. Een droger gebruikt namelijk circa 1500 watt per droogbeurt en een elektrisch droogrek gebruikt slechts 100 to 200 watt. Het is wel belangrijk om regelmatig je kleding te verplaatsen op het droogrek, omdat het je kleding plaatselijk verwarmt.

Condens op je ramen

Condens op je ramen kan erg vervelend zijn. Het kan niet alleen zorgen voor natte vloeren, maar ook voor schimmel. Dit is het geval als de condens op de binnenkant van je ramen is. Aan de buitenkant van je raam is condensvorming minder erg. Als de luchtvochtigheid afneemt en de buitentemperatuur stijgt verdwijnt deze condens vanzelf. Condens aan de binnenkant van je huis ontstaat als je je huis niet goed laat luchten. Doe daarom regelmatig alle ramen een uurtje open. Ontstaat er toch schimmel? Wees dan voorzichtig met het verwijderen en gebruik hiervoor een speciale schimmel verwijderaar.

Heb je last van ongedierte? Dit is helaas een probleem wat je beter niet zelf kunt aanpakken. Als je zelf plaagdierbestrijding of pest control gaat gebruiken kan dit namelijk gevaarlijk zijn. Besteed dit daarom uit aan een professional, die er verstand van heeft.

Foto door Ron Lach

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *