De trends voor de babykamer

Niet alleen in de woon- en slaapkamer zagen we de afgelopen jaren veel pasteltinten en Scandinavische invloeden, want ook de babykamer ontkomt niet aan deze trend. Veel mensen lijken toe te zijn aan iets anders dan fel roze en blauwe slaapkamertjes. Tijd voor wat babykamer inspiratie van de Geboortewinkel.

Dat de Scandinavische invloeden in Nederland inmiddels flinke vormen aan hebben genomen is een understatement. Dat de impact op ons interieur en dus leefstijl echter zo omvangrijk zouden zijn, hadden de meeste mensen waarschijnlijk niet verwacht. Deze invloeden reiken namelijk veel verder dan alleen de IKEA, want tegenwoordig zijn in vrijwel iedere woon- en lifestyle winkel meubels en accessoires te krijgen die geïnspireerd zijn door deze trend. Dat deze trend alom vertegenwoordigd is, wil echter niet zeggen dat deze niet van meerwaarde kan zijn voor de babykamer.
Bekende en populaire kindermerken als Koeka en Jollein hebben de natuurlijke, zachte tinten voor de baby- en kinderkamer namelijk ook volledig in de armen gesloten. Deze merken zijn er in geslaagd om deze kleuren te verwerken in allerlei producten, waardoor deze niet alleen om hun functionaliteit worden gewaardeerd, maar zeker ook om de vormgeving.

jollein2

Van dekbedovertrekken was bekend dat deze een hoog aantrekkelijkheidsniveau kennen, maar ook wikkeldekens, boxkleden en zelfs aankleedkussenhoezen vormen voortaan een lust voor het oog.

Combineer deze items met een zachte natuurlijke kleur op de muur, waardoor babykamers langer houdbaar blijven en het niet uitmaakt of het een jongens- of meisjeskamer betreft. Mintgroen, zacht blauw of zacht roze zijn voorbeelden van pastelkleuren die goed passen bij de natuurlijke, Scandinavische invloeden. Houten meubels zoals boxen, ledikantjes en kastjes vormen een mooie aanvulling op de zachte kleuren van bijvoorbeeld de muren en accessoires.

De verwachting is dat de zachte, natuurlijke tinten ook in 2016 nog niet vergeten zullen zijn. Ook houten speelgoed, zoals loopauto’s en loopfietsen, zijn populaire items voor de baby- en kinderkamer die nog een tijdje mee zullen gaan.

koeka2 koeka

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *