oude lampenkap

Pimp een oude lampenkap

Verlichting blijft een duur item in je interieur maar er zijn gelukkig genoeg methodes om ook dit binnen budget te houden.

Oude lampenkap

Bij de kringloop, op marktplaats en op de rommelmarkten zijn ze vaak volop aanwezig; oude lampenkappen. Natuurlijk meestel nog bekleed maar bij je zoektocht moet je je niet richten op zijn uiterlijk maar op zijn vorm. De “peer” vorm geeft het leukste effect.

Haal de kap er af en bewerk je kale lampenkap. Haal rest stof weg zodat je een mooi kaal en schoon frame overhoudt. Nu kan je kiezen want er zijn verschillende leuke manieren op je lamp te pimpen.

Wordt je normaliter gek van de strijkkralen van je kinderen bij deze DIY komen ze juist erg goed uit. Je kan ze namelijk gebruiken om je lamp mee op te vrolijken.

lampenkap kraaltjes

Bron: Follyandglee

Ester had op haar board van Pinterest een geupcyclde versie van de lampenkap. Zij heeft de franjes laten zitten en alleen het frame kaal gemaakt.

upcyclen lamp

En ook Nicole werkt met een randje onder haar lamp maar dan niet de originele maar zij heeft met een oud thirt zelf franjes gemaakt. Erg leuk om even op haar blog is-nic.blogspot.nl te kijken en te zien hoe zij haar lampenkap hiervoor gebruikte.

lamp hal

Wil je nog meer inspiratie? Op de site van Dehuismuts.com kwam ik nog veel meer leuke foto’s tegen van gepimpte/geupcycelde lampen.

lampenframe

Bron 1e foto: Woonboulevardheerlen

1 thought on “Pimp een oude lampenkap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *