philips hue

Philips Hue maakt de lichtschakelaar overbodig

Philips Lighting (Euronext Amsterdam beursticker: LIGHT), wereldwijd toonaangevend in verlichting, lanceert vandaag de nieuwste innovatie van de Philips Hue-familie: de Philips Hue Motion Sensor. Met behulp van deze bewegingssensor worden lampen vanaf nu op basis van beweging bediend. De gevoelige sensor zorgt ervoor dat lampen binnen een halve seconde na de beweging aangaan. Er komt geen schakelaar meer aan te pas. Dankzij de betrouwbare detectie zorgt deze innovatie voor slimme energiezuinige verlichting. En met behulp van Philips Hue kunnen instellingen eenvoudig gepersonaliseerd worden.

Slimme sensor voor de perfecte verlichting

Dankzij een ingebouwde daglichtsensor weet de bewegingssensor of er voldoende licht in de kamer is. De lampen worden alleen ingeschakeld als het nodig is. Naast het feit dat het energiebesparingen oplevert, biedt de sensor ook comfort. Een kamer wordt ’s avonds helder verlicht als iemand binnenkomt met volle handen. Anderzijds gaat gedimd licht aan als men ’s nachts richting het toilet gaat.

philips hue

De lichtschakelaar is verleden tijd

Het instellen van de Philips Hue Motion Sensor is eenvoudig: het werkt op batterijen, is volledig draadloos, magnetisch en makkelijk richtbaar. De sensor staat rechtstreeks in verbinding met de Philips Hue App en is geïntegreerd in het Philips Hue verlichtingssysteem. Op de Philips Hue Bridge kunnen 12 sensoren worden aangesloten om alle kamers in de woning te dekken. De bewegingssensor kan op diverse plekken in huis geplaatst worden of eenvoudig gemonteerd aan de wand of plafond.

Volgens Sridhar Kumaraswamy, Business Leader Home Systems bij Philips Lighting: ‘’De Philips Hue Motion Sensor maakt het overbodig om te controleren of verlichting daadwerkelijk is uitgeschakeld. Dat geeft een gevoel van rust. Lampen springen automatisch aan als ’s nachts iemand in beweging komt en bovendien helpt het mensen om energiezuiniger te leven.’’

De nieuwe Philips Hue Motion Sensor is vanaf begin november 2016 verkrijgbaar tegen een adviesprijs van € 39,95

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *