Lampenkap industrieel

Zoals al eerder vermeld blijven we de industriële look nog veel terug zien. Het is een mooie tegenhanger van het landelijk wonen. Een interieurstijl waar heel veel mensen van houden. Voor degene voor wie het minder liefelijk mag zijn is de industriële look een goede tegenhanger.

Zien we bij landelijk wonen veel hout, tierlantijntjes en wit, bij het industrieel wonen zien we juist veel harde materialen als staal en metaal. Meestal in de kleuren donkergrijs of zwart. En als er hout wordt gebruikt is het vaak oud hout, bijvoorbeeld hout van een oude spoorweg. En in tegenstelling tot het landelijk wonen zien we niet veel sierlijke lijnen maar juiste rechte lijnen.

Industriële woonstijl

Wil je je huis inrichten met een industriële woonstijl kies dan voor items als een oude lockerkast, stoelen gemaakt van oude traktorzittingen, metalen ladenkasten, een stoere lederbank en industriële lampen. Ook stalen deuren passen goed bij deze woonstijl.

Een leuk voorbeeld van een industriële hanglamp met glazen lampenkap is deze lamp van Fior. Een lamp welke door zijn glazen kap niet te groot oogt. De meeste industriële hanglampen ogen vaak massief. De meeste modellen zijn namelijk gebaseerd op de oude fabriekslamp. Als je een kleine woning hebt kan zo’n grote lamp de ruimte doen verkleinen. Deze lamp met glazen lampenkap heeft dit niet. Door het glas creëer je ruimte en geeft het tegelijk een mooi zicht op de mooie lamp met kooldraad.

glazen-lampenkap-industrieel-e27-fitting-6999-foir-c30

Bijkomend voordeel van deze lamp is dat hij eigenlijk bij heel veel sferen past. Zelf bij de stijl landelijk wonen. Je hebt dus een lamp die tijden meegaat ongeacht hoe jij je huis inricht.

glazen-lampenkap-industrieel-e27-fitting-6999-foir-f98

Kleuren industrieel wonen

Wil je je muren in een kleur verven die passen bij deze stijl ga dan voor blauw, groen en grijs tinten. Ik heb ter inspiratie een paar mooie voorbeelden van Seeds voor je opgezocht

industriele woonstijl kleur kleur industrieel wonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *