OVERSIZED Lichtpunt!

Een enorme eettafel, een romantische loveseat of een ruime 4-zitsbank zorgen voor comfort en een letterlijk grandioze uitstraling in je huis. Maar wat als de verhouding van verlichting nu eens uit z’n verband wordt getrokken? Dan heb je design dat gegarandeerd zorgt voor verrassingen!

Daarom, 4X Interieur Inspiratie van formaat:

1. Lange lummel
De jonge, Eindhovense designers Bob Copray and Niels Wildenberg van Malfurniture wisten wel raad met groot licht. Zij brachten de 225 cm hoge én verstelbare Lummel-lamp (naar het model uit 1956) op de markt. Lummel kun je zowel binnen als buiten laten schijnen en is verkrijgbaar in oranje, blauw, rood, wit, grijs, geel en groen.

 

lichtkunde

2. Giant design-icon
Ook de wereldberoemde Anglepoise ‘bureaulamp’ mét verstelbare kap en trekveer heeft een resize ondergaan. Dit Brits designicoon, ontworpen door George Carwardine, is eindelijk beschikbaar in een formaat dat het verdient. De Anglepoise Giant-versie is dan ook drie keer zo groot en verkrijgbaar in onder meer zwart, grijs, rood en wit.

rp_zwarte-lamp-785x785.jpg

3. Light my fire
Een stijlvolle terrasheater vermomd als enorme schemerlamp? Dat kan met Allison en Bella van Dessol. De gasverwarming zit in de kap, de eventuele verlichting aan de onderkant van de heater. Allison en Bella zijn 254 cm hoog, verkrijgbaar in zwart en wit en bestendig tegen alle weersomstandigheden.

zwarte staande lamp

4. Ook Moooi
Bij label Moooi (Marcel Wanders en Casper Vissers) houden ze ook wel van groots en grandioos. Zo vind je er onder meer de Horse Lamp (Front, 240 cm hoog), Paper vloerlamp (Studio Job, 195 cm hoog) en de Brave New World XL vloerlamp (Freshwest, 270 cm hoog).

paarden lamp

Laura van den Biggelaar
www.tekstenwereld.nl

 

 

 

1 thought on “OVERSIZED Lichtpunt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *