opgeruimd staat netjes

Opgeruimd staat netjes

Opgeruimd staat netje

Iedereen kent het wel: het leed dat ‘ik heb veel te veel spullen’ heet. Van potjes en pannetjes tot aan schoenen en sokken en van boeken tot aan papierwerk. Het is altijd te veel. Gelukkig is er ooit iemand geweest die het fenomeen De Kast heeft bedacht, waardoor wij onze overtollige spullen nu netjes kunnen opbergen. Een musthave voor elk huishouden dus, want zonder kast zou het thuis maar een zooitje zijn.

Anno 2014 draait het echter niet alleen meer om de efficiëntie van de kast. Misschien wel belangrijker is de toegevoegde waarde van de kast binnen jouw piekfijne interieur. Een kast maakt het interieur af. Het is als de kers op de taart. Dat die geweldige kast nou net iets te klein is voor al je schoenen, is dan toch weer jammer. Hij past nou net zo mooi bij je net gekochte vloerkleed. Gelukkig bestaan er tegenwoordig genoeg kasten die zowel de efficiëntie als de IT-factor hebben. Geen reden meer voor paniek dus.

Het idee van een mooie (en efficiënte!) kast is voor iedereen anders. Gelukkig maar. De een heeft bijvoorbeeld meer gevoel bij de retro-look. Een oude toch hippe kast, die vaak een combinatie heeft van hout- en MDF-materialen en afgewerkt is met een glanscoating. Deze relatief kleine kast is ideaal voor het opbergen van bijvoorbeeld papierwerk en retro CD’s. In combinatie met stoere vet- of cactusplanten en goed gevulde fotolijsten is deze look helemaal af.

Tegenwoordig worden veel mensen warm van de hippe open kasten. Deze kasten zijn simpel, maar kunnen op een geheel eigen wijze worden aangekleed. Dit zorgt ervoor dat deze type kast geschikt is voor iedereen. Je zou denken dat deze kasten er meer voor de leuk staan, omdat je troep alsnog zichtbaar blijft met die open gaten. Toch kun je met leuke dozen, manden en kisten een hoop troep kwijt. Verder is de kast ideaal voor het opbergen van je boeken of tijdschriften. Super efficiënt dus!

Die overtollige spullen zijn dus eigenlijk niet zo’n probleem meer. Het is een kwestie van de juiste kasten, voor de juisten troepjes. ‘Opgeruimd staat netjes’ komt hier wel erg goed van pas. Een hoop leuke en diverse kasten zijn te vinden in de webshop van OTTO. Een site waar ik veel van mijn inspiratie vandaan haal. De kast/roomdivider op de bovenstaande foto komt daar ook vandaan. Je vindt hem hier.

 

 

1 thought on “Opgeruimd staat netjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *