Oude (etalage)materialen gerestyled tot eigentijdse woonaccessoires

Oer-Hollands merk Thuis met Moon wil ‘beter milieu, betere wereld’

Ontwerpster en styliste Monica Bodt uit Haalderen ontwerpt en produceert woonaccessoires. Een groot gedeelte van de collectie wordt momenteel met de hand gemaakt in kleine oplages van hergebruikte restmaterialen in eigen atelier. “Een beter milieu begint bij mezelf, daarom vind ik het een uitdaging om van oude materialen of restanten iets eigentijds te maken”

Onlangs is de ontwerpster gestopt met haar etalagebureau om zich geheel te kunnen focussen op haar eigen interieurlabel ‘thuis met Moon’. “Nu ik gestopt ben na 21 jaar met mijn etalagebureau, ga ik de uitdaging aan om de hele loods vol etalagematerialen tot het laatste plankje hout te gaan hergebruiken; te restylen tot eigentijdse woonaccessoires.”

Monica Bodt licht toe: “Ik ben gewend om te denken: wat is er voor handen en wat kunnen we ervan maken? Of: wat kunnen we doen om iets mooier te maken?” Volgens de ontwerpster worden er ‘teveel spullen zomaar weggegooid’. “Door grondstoffen te hergebruiken hoef je geen nieuwe te produceren. Dat vermindert de schade aan het milieu, bespaart energie en beperkt de hoeveelheid afval.”

Loods vol waardevolle restmaterialen
In haar loods en atelier bewaart Monica Bodt ‘oud etalagemateriaal’. “Een ander zou het allang weggegooid hebben, denk ik. Ik zie een loods vol waardevolle restmaterialen. En dus: nieuwe producten.” De ontwerpster volgt echter de trends op de voet en laat zien dat hergebruik op een eigentijdse manier mogelijk is. “Ik combineer graag oude met nieuwe materialen en geef mijn eigen draai aan een item.” Zo transformeerde zij de tweedehands houten babykamer van de dochters tot een serie ‘woonkettingen’. “En de oude canvashoes van de bank heb ik omgetoverd tot vintage kussens.” Uit de voormalige tuintafel heeft ze houten harten gefreesd. “Ik wil mensen inspireren om niet alles maar klakkeloos weg te gooien”. Onlangs vroeg een interieurbouwer aan Monica Bodt om woonaccessoires en kleine meubelen te ontwerpen van zijn restpartijen hout. “Heel tof!”

Oer-Hollands merk Thuis met Moon wil uitbreiden
Thuis met Moon wil de duurzame collectie uitbreiden. De ontwerpen hangen grotendeels af van de beschikbare (rest)materialen. Komende zomer gaat ze van de planken van de loods die aan vervanging toe zijn, stoere kisten maken. De collectie van thuis met Moon is oer-Hollands. Ontwerp en productie vinden plaats in Nederland, grotendeels in eigen atelier, met de hand en in gelimiteerde oplages en worden grotendeels in haar conceptstores bij Loods 5 verkocht.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *