bananenplant

Bananenblad is veel meer dan een coole print

Gaan met die banaan!

Met de revival van het Martinique Banana Leaf behang, is de print van een bananenblad geliefd bij elke interieur junkie. Ja, we geven toe, de bananenplant is nog altijd één van de coolste planten on earth. Ook in fa-fa-fashionland vind je genoeg all-over prints van bananenbladeren. Maar wist jij dat het blad – naast haar schoonheid – ook heel functioneel is en een boost voor je gezondheid kan zijn?

Bananenblad weetjes!
– De grote bladeren zorgen voor veel vocht in de lucht, wat zorgt voor een gezond binnenklimaat. 
– De bladeren bevatten een natuurlijk antioxidant (EGCG) wat een geïrriteerde of pijnlijke plek op de huid kan verzachten. Hoe? Dompel het blad in koud water en leg op de gevoelige plek.* Tip: koop een crème waar bananenblad extract in is gebruikt.

– Het geeft niet alleen een tropisch gevoel om je eten op te dienen op een bananenblad, maar ook hier doet het antioxidant haar werk. Door het blad mee te stomen, bakken of grillen komt het EGCG vrij in het gerecht en serveer je een extra gezond gerecht! *

* Bananenbladeren kun je ingevroren kopen bij de toko. Let op: wil je het blad voor je huid of koken gebruiken? Eerst ontdooien en wassen onder de koude kraan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *