oranje deur

Oranje wonen

Oranje wonen

Nog een week en dan is het koningsdag. Voor het eerst dit jaar geen Koninginnedag maar Koningsdag maar natuurlijk nog wel altijd vol oranje. Ik ben dol op het koningshuis maar de kleur oranje staat bij mijn kleuren lijstje nu niet echt bovenaan. En eigenlijk is dat onterecht want er zijn zoveel leuke manieren om oranje in je huis toe te laten.

Oke ik geef toe onderstaande foto is dan niet wat ik bedoel. Wel erg gedurfd om zo’n kleur niet alleen terug te laten komen in je meubels maar ook nog eens je wanden en plafonds in dezelfde kleur te verven. Het geeft in ieder geval een erg warm en gezellig gevoel.

oranje woonkamer
Bron: http://www.desiretoinspire.net/blog/2010/12/16/reader-request-purple.html

Je kan er wel voor kiezen om maar een muur oranje te verven. Kies je een muur waar het licht opschijnt dan krijg je meteen een vrolijk effect. Het licht weerkaatst dan nog eens de warme tint.

Op de foto is het juist het licht wat voor een verrassend resultaat zorgt. Door de oranje wand lijkt het raam wel een schilderij wat aan de muur hangt.

oranje muur
Bron: http://www.archdaily.com/88391/victor-de-la-serna-y-espina-public-school-julio-barreno-gutierrez/130-img_1145/

Oranje met wit en blauw

Een van de kleuren waar oranje erg goed bij past zijn de kleuren wit en blauw. Het vrolijkt deze kleuren op als je ze met elkaar combineert. Sowieso vind ik dat oranje zorgt voor een vrolijk twist in je interieur.

oranje stoelen

 

Ook kleine oranje woonaccessoires kunnen zorgen voor een oranje interieur. Neem bijvoorbeeld dit kussen. Het heeft alle drie de kleuren in zich maar is toch niet overduidelijk aanwezig maar zorgt wel net voor dat oranje tintje. Daarbij zorgt het er voor dat het makkelijk te combineren is. Dit kussen kan makkelijk in een interieur vol blauw of grijstinten.

oranje kussen

Ook met wat groter meubels kan je zorgen voor een oranje sfeer. Met bijvoorbeeld bijzettafels  heb je eigenlijk al snel kleur toegevoegd. Dan hoef je van de rest niet meer veel oranje toe te brengen om dat koninklijk gevoel te krijgen.

oranje bijzettafel

Durf je dit allemaal niet aan maar wil je wel oranje toevoegen in je interieur dan kan een bosje tulpen natuurlijk altijd.

oranje tulpen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *