opbergen keuken

Opbergen in de keuken

Een van de moeilijkste plaatsen in de woning om alles op orde te houden; de keuken.

In de keuken wordt van alles verzameld. Van etenswaren tot recepten. In al die kastjes en lades proberen we zoveel mogelijk te bewaren of uit het zicht te plaatsen.

Naast dat we veel bewaren in de keuken bewaren we daar ook veel artikelen die de kastjes en lades snel vies maken. Brood wat gaat kruimelen, pakjes die gaan lekken en potjes die gaan plakken. Niet echt een hygiensche gedachte voor een plaats waar we ons voedsel klaarmaken.

Welke mogelijkheden hebben we om te zorgen dat het overzichtelijk en schoonblijft in de keuken?

1. Broodtrommels: Terug van weggeweest de grote bewaardoos voor het brood. Ze zijn in allerlei vormen verkrijgbaar van retro tot modern. Heb je liever geen grote broodtrommel op je aanrecht of heb je hier gaan plaats voor plaats je brood dan in een bewaarbak welke je in een lade plaats. Zo voorkom je in ieder geval dat de kruimels door de hele lade heen gaan.

broodtrommel

Te koop bij Voor-thuis.nl

2. Droge voedingsmiddelen: Koffie, thee, suiker, superfoods en zo zijn er nog meer voedingsmiddelen welke je aankoopt in een pakje of zakje. Middelen die niet allemaal in 1 keer opgaan dus grote kans dat er tijdens het bewaren iets van de inhoud gemorst wordt. Deze artikelen kan je het beste bewaren in opbergdozen. Je kan kiezen voor doorzichtige dozen zodat je duidelijk kan zien wat er in zit of een paar prachtige potten welke je ook voor de sier neer kan zetten.

riverdale

Te koop bij Riverdale

3. Keukenbenodigdheden: Hoeveel mensen zouden er niet een oude grote beker of bloempot op hun aanrecht hebben waarin ze hun pollepels, spatels en andere handig-bij-de-hand benodigdheden in bewaren. In mijn zoektocht naar handige keukenopbergers kwam ik deze pot tegen. Ideaal om alles in te bewaren wat je dagelijks nodig hebt om een goede maaltijd mee klaar te maken.

bestekbak

Te koop bij Fonq

4. Kruidenpotjes: Ben jij iemand die niet houdt van koken uit zakjes en pakjes? Maak jij het liefst alles helemaal zelf klaar? Dan puilt jouw keuken waarschijnlijk uit van de kruiden. Kruiden welke je voor elke maaltijd nodig hebt. En als jij een internationale kok bent zal je vast een mooie verzameling hebben. Koop je verse kruiden bewaar ze dan in doorzichtige potjes waar je met een stickers de naam op zet. Of beschilder de deksels met schoolbordverf dan kan je met een krijtstift er op zetten welke kruiden er in zit.

5. Ingebouwde mogelijkheden: Ook de leveranciers spelen steeds meer in op een opgeruimde keuken. Zo zijn er al aanrechtbladen waar de opbergmogelijken zijn ingebouwd. Deze bieden ruimte voor je brood, snijplanken, messen en flessen. Meer van deze mogelijkheden lees je op de blog van Culy.

Ik heb in mijn keuken erg veel gebruikt gemaakt van de opbergbak Variera van Ikea. Brood, broodbeleg en kruiden bewaar ik in een aantal van deze bakken. Ideaal want door de handvatten is hij makkelijk uit je lade te tillen.

variera bak

1e foto komt via pinterest van de site Charmingspaces

Wil je nog meer inspiratie voor het opbergen in je keuken bekijk dan eens mijn keuken pinterest bord. Een bord vol met de mooiste keukens maar deze bieden je ook inspiratie, zoals de krijtbordwand met rekjes of opbergen op planken boven je aanrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *