vitrinekast

Een vitrinekast als sierstuk voor je mooie spullen

Je ziet deze pronkstukken steeds meer: vitrinekasten. Ze worden veelal gebruikt als sierinterieur in de woonkamer. Alles wat gezien mag worden, kun je erin kwijt. Mooie en speciale voorwerpen kun je er in presenteren en op jouw manier etaleren. Denk bijvoorbeeld aan fotolijsten, servies en kunstvazen- en schalen. Maar ook kunstboeken en reisbundels worden steeds vaker in vitrinekasten gepresenteerd.

Als je een vitrinekast koopt, is het belangrijk dat deze qua stijl past bij zowel je interieur als bij de voorwerpen die je wil laten zien. Een vitrinekast is doorgaans open en/of voorzien van glas, waardoor jouw spullen zichtbaar zijn. Heb je bijvoorbeeld een vrolijk klassiek servies met een bloemenprint, dan is een klassieke houten kast passend met eventueel een trendy kleur. Moderne kunst stel je eerder tentoon in bijvoorbeeld een strakke hoogglans witte kast. Een leuke tip voor wie een huiselijk gevoel wil creëren: kies een vitrinekast met een spotje voor sfeervolle verlichting of bouw eventueel zelf een spotje in de kast als dit mogelijk is.
Voor de doe-het-zelvers onder ons, vind je hier een leuk blog met tips en tricks voor het pimpen van onder andere kastjes. Zo is het bijvoorbeeld leuk om een oude houten vitrinekast een nieuwe hippe kleur te geven! Koop je liever gemakkelijk en snel online een nieuwe kast, kijk dan eens in de webshop van OTTO. Daar vind je een groot aanbod vitrinekasten, zowel hangende als staande kasten in verschillende stijlen.

2 thoughts on “Een vitrinekast als sierstuk voor je mooie spullen

  1. Ik heb ook een vitrinekast aangeschaft met een paar mooie beelden en een plank met foto’s. Ziet er echt top uit in je huiskamer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *