mooiste kasten

De mooiste kasten voor in de woonkamer

Een woonkamer inrichten kan soms best lastig zijn. Je hebt diverse meubels waar je de ruimte mee op kunt vullen. Hierbij kun jij denken aan een bank, fauteuil, tafeltjes en accessoires. Daarnaast heb je nog de vullende meubels die je woonkamer afmaken: een kast.

In deze blog vertellen wij jou wat de mooiste kasten zijn voor in jouw woonkamer. Wij zijn namelijk heel erg fan van de industriële stijl. Deze is gemakkelijk te implementeren in iedere interieurstijl. Door de natuurlijke uitstraling en materialen is dit een goede keuze voor ieder interieur.

Een dressoir is onmisbaar in de ruimte

De eerste kast waar wij aan denken is een dressoir. Deze is onmisbaar in je woonkamer. Hier kun jij spulletjes in opbergen, maar ook je favoriete decoraties opzetten. Heb je leuke foto’s, plantjes of andere prutjes? Die kun je leuk displayen op een robuust dressoir industrieel.

Door de industriële stijl te gebruiken voor je dressoir kun je kiezen uit verschillende designs. Hierbij kun je denken aan een open dressoir, een halfopen dressoir of een gesloten dressoir. Vaak is deze gemaakt van hout in combinatie met gecoat ijzer om ervoor te zorgen dat het de uitstraling heeft van de vroegere fabrieken.

Een sidetable voor je interieur

Wil jij een kleinere kast, die je ook als tafeltje kunt gebruiken? Kies dan voor een sidetable. Dit ziet eruit als een kast, maar is eigenlijk een tafel. Dit is ideaal! Aan de ene kant is de sidetable licht genoeg om gemakkelijk te verplaatsen, maar aan de andere kant kun je ook spulletjes opbergen.

De sidetable industrieel design heeft een typische uitstraling. Door de houten bladen in combinatie met het metaal kun je een warme sfeer creëren. Kies uit een simpel ontwerp zonder lades, een variant met lades of juist een sidetable die een set van meerdere tafeltjes bevat. Wat jouw smaak ook is, een sidetable is ideaal om in je woonkamer te hebben!

De ladekast die niet mag ontbreken

Een andere kast die niet mag ontbreken in de kamer is een ladekast. Hierin kun jij al je troepjes opruimen, zodat je woonkamer netjes blijft. In een ladekast kun je veel spullen kwijt. De naam zegt het al ‘ladekast’. Deze kast heeft meerdere lades waarin je papieren, belangrijke documenten of andere spullen we kan werken.

De ladekasten komen wel in verschillende varianten, waaronder alleen horizontale lades. Daarnaast zijn er ook modellen waarbij je zowel grote kasten als kleine lades hebt. Hierdoor weet je zeker dat je met een ladekast een opgeruimd huis houdt. Ook kun je de leukste decoraties en accessoires op de kast plaatsen voor extra sfeer in huis.

Een boekenkast voor al je decoraties

De laatste kast die we gaan bespreken is een boekenkast. Hierbij kun je ervoor kiezen om alleen boeken tentoon te stellen, maar je kunt ook andere decoraties uitlichten. Daarom is het belangrijk om te bekijken wat de functie van de kast wordt, voordat je deze koopt. Wil jij graag de boeken opbergen? Of ga jij voor een kast waar je naast boeken ook accessoires in kunt plaatsen.

De boekenkast is ook een hoge kast die vaak opvalt in de woonkamer. Hierdoor wil je dat deze mooi ingedeeld is. Kies je mooiste decoraties uit en plaats deze in de kast. Ook persoonlijke touches kun je gemakkelijk en op een mooie wijze uitlichten. De boekenkast is uiterst geschikt als decoratieve kast in je woonkamer.

Kasten maken je woonkamer extra gezellig

Geef je woonkamer extra sfeer met de mooiste kasten. Hierbij is het belangrijk dat je kijkt naar de grootte van het meubel, voordat deze niet in proportie is met de kamer. Je wilt niet een enorme kast in een kleine ruimte of een kleine kast in een grote ruimte. Zorg dat de afmetingen optisch kloppen met de omgeving.

Mis jij nog een kast in deze blog? Bijvoorbeeld een mooie wijnkast? Klik dan hier om daar een volledige blog over te lezen. Ook deze zou mogelijk in de woonkamer kunnen, mocht jij deze mooi vinden. Wij hopen dat jij na het lezen van deze blog een gezellige woonkamer met de mooiste, passende kasten kunt inrichten! 

Foto door Rachel Claire via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *